România face scor cu Puerto Rico la CM din Danemarca

  • Iulian Pralea
  • 6 decembrie 2015
  • Sport

După ce am reușit să ne calificăm la Campionatul Mondial din Danemarca, trecând de barajul cu Serbia, naționala feminină de handbal a României a început cu o victorie categorică în fața jucătoarelor din Puerto Rico: 47 la 14. Un rezultat previzibil, având în vedere că România s-a calificat la fiecare ediție de Campionat Mondial, pe când Puerto Rico participă în premieră la acest turneu.

A fost un meci în care antrenorul Tomas Ryde a folosit toate jucătoarele de pe bancă. Fluierul de început a prins jucătoarele de bază ale echipei pe teren. Astfel că am marcat cam un gol pe minut, primind până în minutul 14 unul singur: la scorul de 12-1, am făcut o greșeală la mijlocul terenului și am mai primit un gol. La faza următoare, am greșit din nou, însă Paula Ungureanu a reușit să apere. Am reușit să marcăm următorul gol în minutul 17. O pauză de aproximativ 3 minute pentru noi – singura de acest fel în tot meciul. După primul sfert de oră, jucătoare precum Cristina Neagu, Adriana Nechita, Melinda Geiger sau Oana Manea au fost înlocuite treptat și n-au mai jucat până la finalul meciului. Doar Paula Ungureanu a jucat până la finalul primei reprize. În primul 20, Tomas Ryde a introdus pentru prima oară sistemul de joc cu 7 în atac (un jucător de câmp îmbracă tricoul de portar și poate apăra la nevoie) – a fost folosit de mai multe ori în timpul meciului, având succes aproape de fiecare dată. În minutul 28 am ratat un contraatac, cu 3 jucătoare la linia adversă de 9 m. În ultimul minut, Paula Ungureanu a apărat o lovitură de la 7 m și a păstrat scorul la 23-3.

În a doua repriză, Puerto Rico a marcat de 11 ori. În cinci minute a reușit să marcheze cât în primele 30. Deși apărarea nu a mers la fel de bine (Ungureanu a avut apărat 81% din aruncări, pe când Ionica Munteanu, cea care a înlocuit-o în repriza a doua, a apărat 39%), atacul a avut aceeași eficiență. Laura Chiper (10 goluri) a dominat tabela în a doua parte de meciului – când s-au folosit jucătoare ce nu aveau multă experiență la echipa națională. Ana-Maria Tănăsie, Eliza Buceschi și Gabriela Perianu fiind cele mai tinere dintre acestea. Un caz special e cel al Gabriellei Szucs care a jucat până în 2011 în naționala Ungariei, iar meciul cu Puerto Rico a fost al doilea din cariera ei pentru naționala noastră.

România a oferit și două momente rar întâlnite în handbal: după un atac eșuat în 7, coordonatoarea de joc Luciana Marin a reușit să apere o aruncare, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de portarul Ionica Munteanu, dintr-o lovitură de la 7 m când mai erau 5 secunde de joc.

Naționala noastră este în grupa D, alături de Puerto Rico, Kazahstan, Spania, Rusia și Norvegia. Următorul meci va fi pe 7 decembrie, cu Kazahstan.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *