Ultimele Știri

România face scor cu Puerto Rico la CM din Danemarca

După ce am reușit să ne calificăm la Campionatul Mondial din Danemarca, trecând de barajul cu Serbia, naționala feminină de handbal a României a început cu o victorie categorică în fața jucătoarelor din Puerto Rico: 47 la 14. Un rezultat previzibil, având în vedere că România s-a calificat la fiecare ediție de Campionat Mondial, pe când Puerto Rico participă în premieră la acest turneu.

A fost un meci în care antrenorul Tomas Ryde a folosit toate jucătoarele de pe bancă. Fluierul de început a prins jucătoarele de bază ale echipei pe teren. Astfel că am marcat cam un gol pe minut, primind până în minutul 14 unul singur: la scorul de 12-1, am făcut o greșeală la mijlocul terenului și am mai primit un gol. La faza următoare, am greșit din nou, însă Paula Ungureanu a reușit să apere. Am reușit să marcăm următorul gol în minutul 17. O pauză de aproximativ 3 minute pentru noi – singura de acest fel în tot meciul. După primul sfert de oră, jucătoare precum Cristina Neagu, Adriana Nechita, Melinda Geiger sau Oana Manea au fost înlocuite treptat și n-au mai jucat până la finalul meciului. Doar Paula Ungureanu a jucat până la finalul primei reprize. În primul 20, Tomas Ryde a introdus pentru prima oară sistemul de joc cu 7 în atac (un jucător de câmp îmbracă tricoul de portar și poate apăra la nevoie) – a fost folosit de mai multe ori în timpul meciului, având succes aproape de fiecare dată. În minutul 28 am ratat un contraatac, cu 3 jucătoare la linia adversă de 9 m. În ultimul minut, Paula Ungureanu a apărat o lovitură de la 7 m și a păstrat scorul la 23-3.

În a doua repriză, Puerto Rico a marcat de 11 ori. În cinci minute a reușit să marcheze cât în primele 30. Deși apărarea nu a mers la fel de bine (Ungureanu a avut apărat 81% din aruncări, pe când Ionica Munteanu, cea care a înlocuit-o în repriza a doua, a apărat 39%), atacul a avut aceeași eficiență. Laura Chiper (10 goluri) a dominat tabela în a doua parte de meciului – când s-au folosit jucătoare ce nu aveau multă experiență la echipa națională. Ana-Maria Tănăsie, Eliza Buceschi și Gabriela Perianu fiind cele mai tinere dintre acestea. Un caz special e cel al Gabriellei Szucs care a jucat până în 2011 în naționala Ungariei, iar meciul cu Puerto Rico a fost al doilea din cariera ei pentru naționala noastră.

România a oferit și două momente rar întâlnite în handbal: după un atac eșuat în 7, coordonatoarea de joc Luciana Marin a reușit să apere o aruncare, iar ultimul gol al meciului a fost marcat de portarul Ionica Munteanu, dintr-o lovitură de la 7 m când mai erau 5 secunde de joc.

Naționala noastră este în grupa D, alături de Puerto Rico, Kazahstan, Spania, Rusia și Norvegia. Următorul meci va fi pe 7 decembrie, cu Kazahstan.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*