Ultimele Știri

România excelează în incompetenţă: Un nou ministru, o nouă lege a Educaţie

sorin

De 25 de ani România excelează în incompetenţă în domeniul educaţiei, în fapt asistăm la o tragedie naţională. La fiecare mandat apare câte un ministru, fie el profesionist sau nu, care doreşte să schimbe legea Educaţiei. Amalgamul de modificări din ultimii 25 de ani au dus la distrugerea sistemului de învăţâmânt şi formarea unei clase sociale de semianalfabeţi.

România pierde anual 10% din rândurile tinerilor cu un grad de educaţie peste medie, iar noul ministrul al Educaţiei a găsit din nou aceeaşi rezolvare – modificarea legii Educaţei.

„Este de astăzi în dezbatere publică acel proiect de la care se pleacă — sunt doar idei lansate în dezbatere, este un proiect care are o oarecare vechime, aflat pe agenda Parlamentului, singurul care putea fi luat în discuție, cu bune și cu rele, un proiect ce va putea să rămână până la final în proporție de 90-80-70-60-50-40%, nu știu, nu mă antepronunț, tocmai ăsta este rolul dezbaterilor pe care le-am declanșat începând cu ziua de astăzi”, a spus Cîmpeanu luni, cu ocazia unei acțiuni a Partidului Conservator în parcul Herăstrău, cu ocazia Zilei Copilului.

Ministrul Educației spune că nu este normal să existe și evaluare națională la clasa a opta, și examen de admitere la liceu.

Păi cum domnule ministru să nu avem un examen de evaluare naţională şi de admitere la liceu?

Cum se mai poate face diferenţa între un copil cu note bune şi o medie generală de peste nouă, dar care doreşte să intre la un liceu unde se predă mate-info intensiv?

În cazul în care elevul nu se descurcă efectiv la aceste materii, nu media poate face diferenţa ci capacitatea intelectuală şi domeniul în care acesta excelează. Pentru acest lucru trebuie să avem examen de evaluare şi examene de admitere.

Un alt ministru al Educaţiei tot din guvernarea PSD, respectiv Remus Pricopie, propunea intrarea la facultate fără examenul de bacalaureat. Aici vorbim doar un joc murdar şi susţinere a mafiei diplomelor, care scoate anual pe bandă rulantă absolvenţi analfabeţi pe care nu îi angajează nimeni. Oricum nici domnul Remus Pricopie nu a reuşit să ne uimească cu gradul său de inteligenţă, deci de ce am avea pretenţii la un sistem educaţional sănătos în România.

Dl. Cîmpeanu ar trebui să înţeleagă că nu poate exista performanţă în sistemul de învăţământ când un profesor debutant câştigă 800 de lei pe lună. Sistemul de învăţământ a devenit astfel o scăpare pentru studenţii mediocrii care nu îşi găsesc un loc de muncă în alt domeniu. Cam asta este situaţia reală din România în momentul de faţă.

Profesorul Klaus Iohannis este o nouă amăgire pentru colegii săi de breaslă şi pentru tinerii care şi-au pus speranţele în numirea sa în funcţia de şef al statului. Cum le-a transmis şi în campania electorală dl. profesor le-a spus din nou colegilor: ghinion, 3,54% din PIB pentru educaţie – adică salarii mizerabile, săli de clasă insalubre şi km parcurşi pe jos de micuţii din sate şi comune.

Consecinţele subfinanţării sistemului educaţional va produce în continuare rezultate dezastruoase la bacalaureat, un salariu mizer pentru un profesor debutant şi o rată crescută a abandonului şcolar şi universitar, aici ocupăm deja primul loc în Europa.

Sistemul educaţional suferă, se află într-o degringoladă totală fiind condus de miniştri incompetenţi în ultimii ani. Nu avem cum să ne păstrăm tinerii în ţară  şi să îi aduem pe cei plecaţi acasă cât timp noi nu investim în educaţie, nu putem avea o dezvoltare durabilă

Vom reveni asupra acestui subiect cu exemple unde educţia reprezintă priorităţi naţionale, nu vorbe goale venite din partea unor marionete politice.     

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*