Ultimele Știri

România este pe primul loc din UE, într-un top al analfabetismului!

Iată că într-un final România se află şi ea pe primul loc într-un top al UE. Totuşi cred că acest loc fruntaş nu ne face cinste deoarece este vorba despre rata analfabetismului. Un raport al Comisiei Europene plasează România pe primul loc în topul analfabetismului, în condiţiile în care cei mai mulţi părinţi decid să îşi retragă copii de la şcoală.

Potrivit ultimelor statistici, 6% din populaţia României nu ştie carte. Mai precis peste 250.000 de români nu ştiu nici măcar să se semneze, aceştia trebuie să îşi pună amprenta. Dacă e să urmărim datele finale ale recensământului din 2012, acestea arată că 44.2% din români au un nivel foarte scăzut al educaţiei, 44,2% au declarat că sunt la un nivel mediu şi doar 14,4% au studii superioare.

Statisticile prezentate de Federaţia Naţională a Organizaţiilor Nonguvernamentale pentru copii arată că 41% dintre elevii români au acasă mai puţin de zece cărţi, iar 42% dintre adolescenţii de 15 ani citesc cu dificultate.

Potrivit aceluiaşi studiu, băieţii sunt de două ori mai predispuşi decât fetele să aibă probleme cu cititul. Pe o altă scală a cercetării, elevii din România şi Bulgaria stau mai prost la acumularea de cunoştinţe decât colegii lor din ţările europene. În aceste două ţări, procentele sunt cu 60% mai mici decât în ţările europene.scoala

Patruzeci de mii de copii cu vârste între 6 şi 15 ani au renunţat la şcoală în anul 2012, iar acest lucru poate aduce consecinţe grave pe termen lung, spune reprezentantul UNICEF în România, Sandi Blanchet.

“Sunt 40.000 de copii cu vârste între 6 şi 15 ani care nu s-au dus la şcoală nicio zi. Au stat acasă sau uneori pe stradă, fără să facă nimic, fără să înveţe nimic. Este vorba despre ceea ce noi la UNICEF numim o “urgenţă tăcută”. E tăcută pentru că nu produce titluri răsunătoare de presă, nu deschide jurnalele de ştiri, dar este o urgenţă pentru că aceşti copii îşi pierd copilăria şi pierd şanse şi momente importante, iar România îşi subminează propriul viitor. Este deci nevoie să se facă toate demersurile pentru ca toţi copiii să meargă la şcoală, să primească educaţie de calitate, să obţină o calificare ca să devină mai târziu cetăţeni care să producă şi să sprijine astfel dezvoltarea României”, a spus Sandi Blanchet.

Motivele principale pentru care rata analfabetismul este atât de ridicată în România par a fi sărăcia, dar şi lipsa de educaţie a părinţilor. Aceştia nu înţeleg importanţa şcolii. Pe lângă aceste probleme mai putem adăuga şi o proastă gestionare a sistemului educaţional românesc în ultimii 24 de ani. Astfel putem observa „performanţele” acestuia prin numărul mare de copii analfabeţi. 

harta

 

 

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on România este pe primul loc din UE, într-un top al analfabetismului!

 1. cand mai publicati asemenea ineptii , informati-va mai intai

  Mehr als 7,5 Millionen Menschen in Deutschland können nicht lesen und schreiben. Dazu zählen auch sogenannte funktionellen Analphabeten, also diejenigen, die zwar Lesen und Schreiben gelernt haben, damit aber nicht zurecht kommen. Trotzdem schaffen es viele von ihnen, unerkannt durch Schule und Ausbildung zu kommen. Mittlerweile gibt es aber Wege, auch als Erwachsener das ABC nachzuholen.

 2. Un citat din articol: „Potrivit aceluiaşi studiu, băieţii sunt de două ori mai predispuşi decât fetele să aibă probleme cu cititul.”

  Explicaţie: în calitate de viitoare „centurioane” (prestatoare de servicii sexuale pe şoselele de centură), fetele trebuie să fie capabile să citească: file de cecuri, instrucţiuni de pe cutii cu prezervative, etichete de boarfe „de firmă”, buletine de identitate în care se menţionează starea civilă („căsătorit(ă)”, ori ba), etichete de pe flacoanele de medicamente ale clienţilor (dacă sînt cardiaci, de exemplu), ş.a. date „de specialitate”.

  Însă strict în calitate de „obiecte erotice”, care execută întocmai dispoziţiile clienţilor, faptul că fetele ştiu sau nu să scrie şi să citească, este lipsit de relevanţă. Alfabetizarea le-ar putea folosi totuşi în ipoteza că ajung victimele unui viol în grup, urmat de sinucidere (plonjonul în gol de la etajul 9); în vederea redactării testamentului; sau a scrierii unui bileţel de sinucigaşă.

  Faptul că fetele sînt căsătorite ori ba, cu bani mulţi ori puţini, şcolite (cultivate) ori ba, nu le schimbă cu nimic statutul funciar de curtezane. TOATE sînt nişte stricate. TOATE cad în ispită. Încă de la o vîrstă fragedă.

  Da, trăim într-o lume de Brute şi Curve. Cînd predomină imoralitatea, infidelitatea, prefăcătoria, materialismul cel mai crîncen, ce importanţă mai poate avea rata analfabetismului?! Dacă dragoste nu e, nimic nu e.

  Fetele care NU ştiu să scrie şi să citească – deci nici să acceseze site-uri pornografice – sînt mult mai cuminţi şi mai bune decît destrăbălatele „cu diplomă” care se pricep să conceapă atare site-uri. Şi care se dau sfinte faţă de băieţii naivi.

  În trecutul îndepărtat, scrisul şi cititul erau rezervate „grămăticilor”, preoţilor, învăţaţilor, scribilor. Nu era nimic anormal ca majoritatea să NU ştie să scrie şi să citească. Ce poate fi rău în „restaurarea” cutumelor din perioada medievală? Fetele şi băieţii trebuie educaţi separat. Deja fetele, în contact permanent cu băieţii fiind, datorită faptului că îi copie (imită) pe băieţi în toate, şi-au pierdut aproape complet feminitatea. Au împrumutat masiv din caracteristicile comportamentale ale sexului opus. Iar băieţii, „supţi de vlagă”, de tovarăşele lor de moarte (!), au ajuns nişte purtători ilegali de pantaloni. Nişte eroi rataţi.

  O persoană pe care o poţi cumpăra – fie fată, fie băiat -, nu are nici o valoare.-

  • Un om mai prost ca tine si mai meschin nu am intalnit. Imi e rusine ca ne traim viata in aceeasi perioada de timp, ca impartim aerul. Femeia care ti-a dat viata tot „curva” este? Asa mandru de originea ta esti, incat arunci cu mizerie in toate femeile (ai uitat bineinteles ca o femeie ti-a dat viata, dar pentru tine „TOATE sînt nişte stricate. TOATE cad în ispită. Încă de la o vîrstă fragedă.” Vorbesti de educatie diferentiata pe sexe, dar tu esti mai incuiat decat oamenii din evul mediu, esti o decadere a societatii. Inavata si tu ceva despre femei sau cum le numesti tu pe toate, „curve”.
   http://www.buletindecarei.ro/2013/10/femei-inventator-care-au-marcat-istoria.html
   Iti doresc sa intalnesti numai astfel de femei (curve) cand iti este lumea mai draga si vrei sa iti intemeiezi o familie si de asemenea sa procreezi o fata, sa o poti numi linistit curva si pe ea si pe maica-sa.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*