Ultimele Știri

România este în căutarea celui mai bun brand de țară. Acesta ar putea fi reprezentat de produsele bio

România este în căutarea unui brand cât mai potrivit pentru țară. Potrivit vicepremierului Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, acesta ar putea fi reprezentat de produsele bio care s-au dezvoltat puternic din punct de vedere al calității și al marketingului.

Vicepremierul a declarat: ”România este în căutarea unui brand de ţară, iar cel mai bun pe care îl putem avea este în această zonă, a produselor bio, care s-a dezvoltat din punct de vedere al calităţii dar şi al marketingului, însă aici mai avem încă de lucrat. Sprijinul în acest sector a crescut din 2010 până în 2013, de la 3 milioane de euro la 7 milioane de euro, însă în 2014 acest sprijin din fonduri europene a scăzut la 4 milioane de euro. Am făcut un efort la insistenţele sectorului şi am reuşit la rectificarea din septembrie să mai dăm încă 10,6 milioane de lei pentru ca agricultura ecologică să aibă acelaşi sprijin din 2013. Cred că fermierii care au reuşit să facă această conversie la agricultura ecologică sunt mulţumiţi că au un sprijin cât de cât important din partea statului”.

România are un potenţial imens în agricultura ecologică, cu o suprafaţă de 300.000 de hectare de teren arabil certificat ecologic pentru producţie şi alte 500.000 de pajişti şi un număr de 15.500 de operatori înregistraţi în sistem la finele anului 2013. Din păcate, România continuă să exporte 80% din producţie, în special materie primă şi foarte puţine produse procesate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*