Ultimele Știri

România este codașa Uniunii Europene la capitolul prosperitate

România a decăzut cinci poziții în topul prosperității țărilor de pe glob, iar această stagnare continuă în comparație cu celalalte state membre ale Uniunii Europene, se arată într-un clasament întocmit de institutul britanic de cercetare Legatum.

România se află pe poziția a 60-a în lume în clasamentul prosperității realizat pe anul 2014, într-un top care cuprinde 142 de state ale lumii. Situată între Grecia și Jamaica, țara noastră are cele mai slabe indice la capitolul economie, capital social, libertatea individuală și guvernământ.

romania

Conform aceluiași raport, românii au nevoie de 2.4% din produsul intern brut pe cap de locuitor peru a-și începe o afacere, în timp ce doar 12.5 la sută consideră a fi timpul și locul potrivit de a-ți găsit un loc de muncă.

Deasemenea mai mult de trei sferturi din populația României cred că corupția este larg răspândită în instituțiile de stat sau private.

Educația este deasemenea un capitol la care degradarea este evidentă, având în vedere că avem un profesor la 18 elevi, în comparație cu raporturile de 1:10/1:11 din Ungaria și Polonia. 

romania1

Clasamentul global al prosperității este realizat anual de Legatum Institute, care se bazează pe criteriul bunăstare economică, antreprenoriat și oportunități, guvernare, educație, sănătate, securitate și siguranță, libertăți personale, precum și capital social.

Cele mai prospere țări sunt Norvegia, Elveția, Noua Zeelandă, Danemarca și Canada, în timp ce ultimele poziții le ocupă Republica Centrafricană, Ciad, Congo și Burundi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*