Ultimele Știri

România este campioană europeană la evaziune din TVA

cod fiscal

Evaziunea la nivel european a făcut ca aproximativ 160 de miliarde de euro să nu mai ajungă în conturile Fiscurilor în 2014. Fruntașă în topul clasamentului european cu cea mai proastă colectare este chiar România.

În 2014, statele din Uniune trebuiau să colecteze TVA de 1.136 de miliarde de euro însă au colectat doar 976 de miliarde. Practic 14% din suma datorată nu a mai ajuns la Fisc, conform Digi24.

Suedia este țara unde Fiscul a colectat aproape 99% din ce datorau firmele. În schimb, în România, ANAF a colectat doar 63%. Restul, de 37 de procente, pune ţara noastră în vârful clasamentului european cu cea mai proastă colectare.

Consiliul Fiscal arată că TVA-ul aduce 60% din evaziunea din România. Mia mult decât atât, chiar săptămâna trecută ANAF-ul era tras de urechi de Fondul Monetar Internațional (FMI) fiindcă îşi face controalele prost.

Italia ar putea face excepție de la regulă, deoarece, în cifre absolute, acolo se face cea mai mare evaziune pe TVA – în 2014, aproape 37 de miliarde de euro nu au mai ajuns in buzunarul Fiscului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*