Ultimele Știri

România, egalată în ultimele secunde de daneze

Evoluția mediocră a jucătoarelor noastre la Campionatul European de Handbal s-a arătat și în meciul cu Danemarca din această seară, România având un avantaj de 4 goluri, a ajuns să fie egalată în ultimele secunde ale partidei.

Atitudinea, însoțită de curajul tricoloarelor au debutat cu avantaj în cel de-al doilea meci din faza grupelor de la Campionatul European de Handbal Feminin din Ungaria și Croația. Încă din primele 5 minute, fetele antrenate de Gheorghe Tadici au reușit să se detașeze la 4 goluri în fața nordicelor, care nu se regăseau pe terenul din Debrecen.

Chiar dacă Paula Ungureanu a făcut minuni în poarta, în timp ce pe faza ofensivă danezele au încercat să blocheze pe cât se poate aruncarea fenomenală a Cristinei Neagu, totuși nu a fost de-ajuns pentru a gestiona meciul spre o victorie, care ar fi detensionat situația din lotul handbalistelor, care se află la o răscruce de generații.

Convocarea și introducerea pe terenul de joc a Adrianei Țăcălie a reprezentat o mișcare importantă a lui Gheorghe Tadici, marcând șase goluri în prima jumătate de oră, însă ea nu a putut conserva în mod constant avantajul de două-trei goluri.

În cele din urmă, tricolorele au intrat cu un avantaj de patru goluri la pauză, scor 16-12, însa accidentarea Adei Nechita ne-a costat, întrucat Laura Chiper nu s-a ridicat la nivelul său, iar în doar zece minute sportivele noastre au pierdut avantajul de patru goluri, scorul fiind egal de 20-20.

Gheorghe Tadici a solicitat time-out, însă remontarea fetelor spre victorie a fost dificilă, pentru că ofensiva danezelor a fost mai eficientă.
Au urmat zece minute de luptă teribilă, cu multe momente dramatice. Am avut victoria în mână, însa cu câteva secunde înainte de final au primit un gol care a pus punct unui duel de infarct.

În ultima etapă, programata joi, România va întâlni de la ora 19:15 Ucraina, iar Norvegia si Danemarca se vor duela de la 21:30 în derby-ul grupei. În faza următoare vor avansa primele trei clasate. Dupa primele două meciuri, România are un singur punct.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*