Ultimele Știri

România e solidară cu UE, dar fără cote obligatorii. Junker, după o discuţie cu Iohannis: Avem nevoie de mai multă solidaritate

Juncker, după o discuţie cu Iohannis: Avem nevoie de mai multă solidaritate. Preşedinţie: România e solidară cu UE, dar fără cote obligatorii

iohannis-junker

Înaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne pe tema imigraţiei, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, a discutat telefonic cu preşedintele Klasu Iohannis şi cu lideri ai altor state europene, de criza refugiaţilor. Administraţia prezidenţială a declarat că şeful statului l-a asigurat pe preşedintele CE de faptul că România este solidară cu UE în criza imigranţilor. El a mai arătat că ţara noastră participă la programe europene pentru sprijinul refugiaţilor, cum este de exemplu programul Frontex.

 Pe de altă parte, Iohannis a reiterat poziţia în privinţa refugiaţilor potrivit căreia România respinge cota obligatorie, a mai precizat sursa citată.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a scris, duminică, pe Twitter, că în cursul zilei a discutat prin telefon cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu lideri ai altor state europene, înaintea reuniunii Consiliului UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne pe tema imigraţiei, programată luni.

De asmenea, preşedintele CE a precizat că a avut o discuţie telefonică şi cu Angela Merkel.

 Juncker a discutat şi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, cu şeful Guvernului Cehiei, Bohuslav Sobotka, cu primul-ministru slovac, Robert Fico, şi cu şeful Executivului leton, Laimdota Straujuma.

Consilierul prezidenţial Leonard Orban declara, anterior, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Klaus Iohannis va avea o discuţie telefonică, cel mai probabil în cursul zilei de duminică, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe tema imigranţilor.

Consilierul prezidenţial pentru Afaceri Europene a precizat că discuţia nu urma să aibă ca scop informarea lui Jean-Claude Juncker asupra poziţiei României cu privire la cotele obligatorii de imigranţi, având în vedere că aceasta este „foarte bine” cunoscută la Bruxelles.

Reprezentanţii statelor membre UE vor dezbate luni în Consiliul pentru Justiţie şi Afaceri Interne propunerile Comisiei Europene privind imigraţia. România va fi reprezentată de vicepremierul gabriel oprea, care va anunţa că ţara noastră poate primi 1.785 de refugiaţi, respingând cotele obligatorii.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*