Ultimele Știri

România, doar pe jumătate intrată în Uniunea Europeană

România înregistrează o situație dramatică în ceea ce privește serviciile de canalizare. Mai puțin de jumătate din populația României are acces la servicii de canalizare, ceea ce face ca țara noastră să fie doar pe jumătate intrată în Uniunea Europeană.

La ani distanță de la intrarea țării noastre în UE, ne confruntăm cu același tip de probleme. Se pare că anul trecut, doar 9,39 milioane de persoane aveau locuinţele conectate la sisteme de canalizare, acest număr reprezentând practic 47,1% din populaţia României.

Anul acesta, situația nu s-a îmbunătățit aproape deloc, ci numărul a crescut aproape nesemnificativ. Astfel, în prezent, 9,4 milioane de români dispun de conectare la servicii de canalizare. Restul, apelează încă la serviciile sanitare instalate în curte.

Anii trec, cerințele cresc, condițiile de viață se schimbă, dar nu și în România. În spatele unor încercări de afirmare la nivel european, sau în spatele unor politici de organizare defecte, se ascunde adevărul unei țări care s-a oprit din evoluție încă dinainte de a începe.

Nu numai absența sistemelor sanitare din gospodăriile oamenilor ne preocupă. Între timp, cantitatea de apă potabilă distribuită consumatorilor din toată ţara a scăzut, potrivit INS. Acest lucru se întâmplă deși lungimea totală a reţelei de distribuţie a apei potabile a crescut în anul 2014 la 74.263 de kilometri, față de anul 2013, în care se înregistrau cu 2.749 kilometri mai puțin.

Deși această evoluție ar putea părea una benefică, la o mai atentă privire asupra problemei, descoperim că anul acesta, cantitatea de apă potabilă s-a cifrat cu 18,6 milioane de metri cubi mai puţin faţă de anul 2013. Astfel, la finalul anului trecut, România beneficia de  995,4 milioane de metri cubi de apă potabilă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*