Ultimele Știri

România, din nou la colțul de rușine: Guvernul țării ocupă locul 114 în lume ca eficiență

Executivul condus de Victor Ponta stă foarte prost în ceea ce privește calitatea guvernării, în ediţia 2015-2016 a Raportului Competitivității Globale. Dovada stă în locul 114 pe care a fost a fost situat Guvernul, pentru ”risipa banilor”, dintr-un total de 140 de state analizate.

Premierul român s-a lăudat constant cu excedentul bugetar, însă adevărul a fost scos la iveală de analiştii economici internaţionali, caretaxează calitatea cheltuielilor guvernamentale din ultimul an. Guvernul României a primit nota 2,5 pe o scală de la 1 la 7 (unde 1 = ineficienţă extremă şi 7 = eficienţă maximă).

Guvernul român primeşte lecţii de cheltuire a banului public de la state ca Trinidad Tobago (locul 112), Uganda (108), Mauritania (99), Mozambic (94), Tanzania (86), Guyana (73) sau Namibia (72).

România stă ceva mai bine la capitolul transparenţa actului de guvernare, ocupând locul 84 în lume în acest an, la egalitate cu modul în care se anunţă deciziile de la centru în Tanzania, Gabon şi Ghana.

Situaţia este şi mai catastrofală la capitolul Infrastructură rutieră, care depinde tot de eficienţa Executivului din Palatul Victoria. România a urcat un singur loc în 2015, până pe poziţia 120 în lume (din 140 de state), fiind devansată de marea majoritate a ţărilor din lumea a treia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*