România continuă să coboare în topul celor mai competitive economii din lume

  • Nicoleta Ungureanu
  • 31 mai 2016
  • Economie

România continuă să piardă teren în clasamentul celor mai competitive economii din lume, coborând cu două poziții.

Țara noastră se află pe locul 49 din 61 de ţări, potrivit raportului anual al Institutului pentru Management şi Dezvoltare (IMD) din Lausanne (Elveţia). Anul trecut, în 2015, România s-a clasat pe locul 47 în acelaşi clasament întocmit de IMD, scrie Agerpres.

România se situează în faţa unor ţări precum Bulgaria (locul 50), Grecia (56) şi Croaţia (58), dar este devansată de Cehia (27), Lituania (30), Estonia (31), Polonia (33), Letonia (37), Turcia (38), Slovacia (locul 40), Slovenia (43), Rusia (44), Ungaria (46) şi Kazahstan (47), potrivit raportului.

Procentajul obţinut de România a fost de 62,268% din competitivitatea SUA, considerată nivelul de referinţă, se arată în raport.

Lucrurile stau diferit, anul acesta, și pentru Statele Unite, care au pierdut poziţia de cea mai competitivă economie din lume deţinută în ultimii trei ani, fiind depăşite de Hong Kong şi Elveţia. Urmează în clasament Singapore, Suedia, Danemarca, Irlanda, Olanda, Norvegia, Canada, Luxemburg şi Germania.

În studiul din 2016 sunt cuprinse 61 de ţări. Indicatorii sunt grupaţi în patru categorii, respectiv performanţe economice, eficienţa guvernului, eficienţa afacerilor şi infrastructura.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *