Ultimele Știri

România, cea mai coruptă țară din UE

România, alături de Italia, Grecia și Bulgaria, se află printre cele mai corupte țări din Uniunea Europeană, conform clasamentului publicat anual de organizația Transparency International.

Deși se specifică în analiză ONG-ului că lupta împtriva corupției din România a crescut în ultimii ani, iar în acest an chiar au fost și proteste, totuși țara noastră rămâne pe același loc de la mijlocul clasamentului, cu un scor de 43 de puncte, la egalitate cu Brazilia, Bulgaria, Grecia, Italia, Senegal şi Swaziland.

index coruptie romania

În același timp Republica Moldova se află pe locul 103 din cele 175 de țări, cu 35 de puncte, alături de Bolivia, Mexic şi Niger.
romania

Atenționarea Transparency International vine pentru țările cu o creştere economică puternică și unde corupţia a înregistrat un nivel ascensiune, precum China sau Turcia, reclamând și efortul marilor pieţe financiare împotriva spălării banilor.

Potrivit raportului ONG-ului cele mai corupte din lume sunt Sudanul, Coreea de Nord şi Somalia, în timp ce Danemarca, Noua Zeelandă şi Finlanda sunt considerate cele mai puţin corupte.

Raportul Transparency International clasează 175 de ţări pe o scară de la 0 la 100, de la cele mai corupte la cele mai puţin afectate de acest flagel. Pentru a-i stabili indicele, Transparency International adună opinii ale unor experţi din cadrul unor organizaţii ca Banca Mondială, Banca Africană pentru Dezvoltare sau Fundaţia germană Bertelsmann.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*