Ultimele Știri

România are în plan dezvoltarea a 10 sectoare economice

România se va concentra pe dezvoltarea a 10 sectoare economice. Planul acestuia se întinde până în anul 2020. Sectoarele care vor intra în programul de dezvoltare sunt turismul, industria auto, tehnologia informației, energia, agricultura, textilele și industria farmaceutică. Scopul  dezvoltării acestor sectoare economice este acela de a introduce România în topul țărilor avansate.

Guvernul și-a propus prin această strategie, să ajungă printre primele 10 economii la nivel european, până în anul 2020. Prin dezvoltarea economică a celor 10 sectoare, se dorește ca România să ajungă să aibă o contribuție semnificativă la nivel mondial.

Zece sectoare prioritare se află în strategie: turismul și ecoturismul, textilele și pilăria, lemnul și mobila, industriile creative, auto, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, procesarea alimentelor și a băuturilor, sănătatea și produsele farmaceutice, energia și managementul de mediu și bioeconomia.

Proiectul de strategie arată că următorii șapte ani vor fi critici pentru economia României. Prioritățile strategice ale țării, stabilite în documentul strategiei, ”sunt menite să creeze condiţiile propice ca România să poată concura eficace cu restul ţărilor din Europa”, conform strategiei.

Executivul vrea reducerea numărului de plăţi ale taxelor. Se plănuiește trecerea  de la 39 de taxe din acest an, la 13 în 2020.  Îmbunătăţirea poziţiei României în cadrul Indexului de Percepţie a Corupţiei de la 69 la 40 este de asemenea în planul Executivului, precum și reducerea economiei subterane de la 30% din PIB în acest an la cel mult 15% din PIB (media UE) până în 2020.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*