Ultimele Știri

România are cele mai multe dosare privind fraude cu fonduri europene

OLAF

România este ţara în care Oficiul European de Luptă Antifraudă a făcut anul trecut cele mai multe investigaţii privind utilizarea fondurilor europene, fiind urmată, la mare distanţă de Ungaria şi Bulgaria.

OLAF a deschis 36 de dosare cu suspiciuni de fraudă cu bani europeni din fondurile pe agricultură, cele structurale și cele cuprinse în noile instrumente financiare. Următoarele în clasament se află Ungaria și Bulgaria cu 13, respectiv 11 investigații deschise de oficiul European.

Interesant e faptul că din cele 79 de reclamatii făcute la adresa României, doar 6 sunt venite de la autoritățile naționale, iar cele mai multe raportări vin din surse private – 73.

De la momentul integrării europene, OLAF a trimis Bucureștiului 89 de recomandări de începere a urmăririi penale dintre care 16 s-au încheiat cu trimitere în judecată și condamnare, iar 37 au fost clarificate de DNA cu neînceperea urmăririi penale. Un număr de 11 încă se află în atenția procurorilor, în timp ce 25 sunt sub anchetă la Bruxelles.

În 2014, OLAF a primit cele mai multe informări din toţi anii săi de activitate, respectiv 1.417, reușind să deschidă  234 de anchete. De asemenea, OLAF a finalizat 156 de investigaţii în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor UE, inclusiv de către ţări din afara Uniunii.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*