Ultimele Știri

România are aproape cel mai mic salariu minim din Europa

România are în prezent ce3le mai mici salarii din Europa, acesta fiind reprezentat de suma de 205 euro, pe care o câștigă o treime din cei 4,5 milioane de angajaţi din țară.

Companiile din țară care se confruntă cu cele mai mari probleme cu privire la un deficit major de personal sunt cele din vestul și centrul țării. Din acest motiv, mulți români aleg să migreze în alte țări sau să lucreze în alte companii, care pot oferi mai multe beneficii.

„Piaţa din Sibiu este foarte dinamică, la fel ca în Arad şi Timişoara unde s-a dezvoltat foarte mult zona industrială. Practic, toate aceste companii sunt în război dacă ne referim la recrutarea forţei de muncă. Ele concurează cu companiile din oraş, dar şi cu companiile din zonă (Transilvania -n. red.) şi cu cele din afara ţării. Sunt angajaţi care pleacă din Sibiu şi merg să lucreze în afara ţării sau pleacă la alte companii din oraş pentru o mărire simbolică de salariu sau pentru nişte beneficii în plus”, spune Ciucă, citat de Mediafax.

Potrivit lui Ciucă, pentru cei care se încadrează în categoria de vârstă 45-50 de ani, cele mai multe oferte din Sibiu sunt pentru job-urile de bonă şi de femeie de serviciu:”O bonă poate să câştige peste salariul minim brut, adică mai mult de 1.200 lei pe lună, în timp ce un vânzător primeşte salariul minim brut plus bonuri de masă. Acum, există o migraţie foarte mare de persoane care vin în Sibiu din Vâlcea şi Craiova, în căutarea unui loc de muncă”.

Chiar și cu un salariu mediu de 460 de euro pe lună, românii câștigă de cinci ori mai puțin decât în alte țări din Europa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*