Ultimele Știri

România, acuzată în Parlamentul European de arestarea membrului grupării ”64 de comitate”

Decizia autorităţilor române de a-l aresta preventiv pe Beke Istvan, membrul grupării „64 de comitate” suspectat că ar fi plănuit un atentat terorist la parada de 1 Decembrie din Târgu Secuiesc a fost puternic atacată de europarlamentarul maghiar Krisztina Morvai.

Krisztina Morvai este un avocat maghiar care a intrat în componenţa Parlamentului European în 2009, candidând pe listele partidului Jobbik, deşi nu este afiliată grupării ultra-naţionaliste. Morvai este cunoscută pentru activismul feminist, fiindă fostă membră a Comisiei pentru Drepturile Femeilor din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Aceasta a cerut Parlamentului European să analizeze cazul, şi a predat un dosar întocmit în acest sens Comisarului European pentru Ajutor Umanitar şi Situaţii de Criză, cipriotul Christos Stylianides.  

„Drepturile omului sunt uneori încălcate într-un mod dur în forme pe care de regulă le întâlnim în afara Uniunii Europene. Dacă aceste manifestări apar într-o ţară membră, atunci se impun măsuri urgente şi anihilarea acestor tendinţe încă din faşă” şi-a început pledoaria europarlamentarul maghiar.  

„Unele state membre ale Uniunii Europene cu intenţii politice josnice profită  de teama populaţiei cu privire la ameninţările teroriste şi îşi închid opozanţii politici sau persoanele care le deranjează în mod abuziv. Este cazul unui cetăţean român de origine secuiască, Beke Istvan, unul dintre liderii unei comunităţi locale a maghiarilor din România. Acesta a fost aruncat după gratii fără proces şi fiindu-i încălcat dreptul la apărare, deoarece în casa sa au fost descoperite petarde şi artificii” a declarat Morvai.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*