Ultimele Știri

România a rămas fără niciun reprezentant, la simplu, în turneul ATP de la București

Marius Copil

În această săptămână, Bucureștiul devine una din capitalele tenisului masculin mondial, odată cu startul turneului pe zgură de la Arenele BNR, BRD Năstase Ţiriac Trophy. Rezultatele zilei de debut au inclus câteva suprize, printre care și eliminarea tuturor românilor din proba de simplu.

În umbra fetelor noastre, care au o pregnanță din ce în ce mai accentuată în circuitul feminin de tenis, Marius Copil, Adrian Ungur, Vasile Antonescu și Dragoș Dima nu au reușit să se impună în prima zi a turneului ATP 250 din București. 

Deși nici nu existau mari speranțe din partea tenismenilor români care evoluau în calificări, totuși Marius Copil ne angrena într-un potențial parcurs de succes, datorită wild-cardului primit.

Mihail Iujnîi l-a învins pe român cu scorul de 1-6, 6-4, 6-3, într-o oră şi 33 de minute în care Marius a reuşit să facă spectacol. Dacă în primul set, Copil a avut un serviciu de excepție și a făcut două break-uri, în cel secund, rusul și-a revenit și a devenit mai agresiv, egalând scorul pe tabelă. În decisiv, Copil a continuat să ofere momente de sclipire, însă insuficiente pentru a răsturna situația de pe tabloul principal.

Tot ieri, Viktor Troicki din Serbia, al 6-lea favorit al competiției, a pierdut în fața spaniolului Daniel Gimeno-Traver la capătul unui meci de trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-1.

Adrian Ungur, componentul echipei de Cupa Davis a României, a fost eliminat în turul doi al calificărilor de Vasile Antonescu, un jucător în varstă de 25 ani clasat pe locul 476 mondial, cu 2-6, 6-4, 6-2, ca apoi să piardă în fața croatului Nicola Metkic.

Enigmaticul Dragoș Dima s-a oprit în ultimul tur al calificărilor, unde se lupta pentru un loc pe tablou cu italianul Thomas Fabbiano, scor 7-5, 6-1.

Din cauza absenței deținătorului trofeului Grigor Dimitrov, șansele accederii în ultimul act al turneului ATP au crescut semnificativ pentru francezii Gilles Simon și Gael Monfils, primul fiind principalul favorit din perspectiva clasamentului mondial, unde ocupă locul 13 și a numărului de trei trofee cucerite în Capitală, iar al doilea fiind finalistul de anul trecut, care dorește revanșa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*