România a pierdut barajul cu Germania și a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup

monica niculescu

Echipa națională a României a pierdut barajul cu Germania și a retrogradat în Grupa Mondială II a Fed Cup după înfrângerea suferită, duminică, de jucătoarea de tenis Monica Niculescu (31 WTA) în meciul cu Andrea Petkovic (30 WTA) cu scorul de 6-0, 6-7 (1), 3-6 , disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Niculescu a înlocuit-o în ultimul moment pe Irina Begu şi a avut o evoluţie bună în prima parte a partidei cu numărul 2 din echipa Germaniei. Românca a etalat un tenis „colorat”, trimiţând mingea când scurt, când lung, când încet, când tare, când înaltă, când razant cu fileul.

Jocul variat al Monică Niculescu, cu mingi scurte şi tăiate, plutind ireal spre terenul adversarei, cu veniri la fileu şi cu accelerări bine gândite, a descumpănit-o pe Petkovic, care nu a găsit mult timp o modalitate să-l contracareze. Însă la fel ca în meciul cu Halep, Andrea şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Ea a reuşit să câştige deşi a jucat sâmbătă, două ore şi 50 de minute, iar duminică aproape două ore şi 40 de minute.

Primul set a fost un monolog al româncei, care a greşit o singură minge. A fost un 6-0 firesc, în 32 de minute. Niculescu şi-a mai pierdut din inspiraţie în setul secund, iar Petkovic, fostă ocupantă a locului 9 mondial, a reuşit câteva execuţii bune. Germana s-a desprins la 4-1, după un break în game-ul al patrulea, dar Monica Niculescu nu a despus aremele şi a egalat la 4. Cele două sportive şi-au fructificat apoi serviciul până la 5-5, scor la care din nou Niculescu a făcut break.

În ovaţiile unei Săli Polivalente pline, care a scandat „Monica, Monica”, jucătoarea română a servit şi a avut două mingi de meci, dar Petkovic le-a anulat şi a câştigat game-ul, trimiţând setul în tie-break. Niculescu a acuzat ratările anterioare şi nu a reuşit decât un punct în tie-break.

Decisivul a fost un set al break-urilor. Au fost şapte la rând. La 4-3 pentru ea, Petkovic şi-a fructificat serviciul, nu înainte ca Niculescu să rateze două mingi de break. Românca nu a mai putut reveni şi Petkovic a încheiat partida cu un nou break, iar setul cu 6-3, după două ore şi 37 de minute.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *