Ultimele Știri

România a luat şase medalii de aur la concursul de gimnastică al Nadiei Comăneci

nadia comaneci in oklahoma

Gimnastele junioare Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai au dominat ediția din acest an a concursului de gimnastică artistică ”Nadia Comăneci International Invitational”, desfășurat, ieri, la Cox Arena din Oklahoma City. Cele trei românce au câştigat concursul pe echipe, au ocupat tot podiumul la individual compus şi au terminat pe primul loc şi în trei finale pe aparate, obţinând şase medalii de aur, două de argint şi două de bronz.

Echipa României formată din cele trei junioare a totalizat pe cele patru aparate 106,100 puncte, ceea ce le-a adus medalia de aur. În clasament au fost urmate de echipa Canadei, iar locul 3 a fost ocupat de echipa Bart Conner Gymnastics Academy, formată din o bulgăroaică şi două americance.

La individual compus, Olivia Cîmpean şi Ioana Crişan au terminat la egalitate, cu 52,85 puncte, în timp ce Alexandra Mihai a fost ultima clasată pe podium.

În finalele pe aparate, Ioana Crişan s-a impus la sărituri şi bârnă, iar gimnasta arădeanca, Olivia Cîmpean a câştigat medalia de aur la sol, devansând-o pe Mihai. În plus, Cîmpean şi-a trecut în palmares o medalie de argint la sărituri şi una de bronz la paralele.

nadia comaneci

Cele trei gimnaste au fost prezente şi la ediţia precedentă, în 2014, la individual compus Ioana Crişan şi Olivia Cîmpean au ocupat locurile 2, respectiv 3, în timp ce echipa noastră a fost pe treapta a treia a podiumului, după Australia şi Academia Americană de Gimnastică.

La tradiţionalul eveniment organizat de Nadia Comăneci şi Bart Conner la Oklahoma între 13 şi 15 februarie, au participat peste 800 de gimnaste, la diferite categorii de vârstă. 

La prima ediţie a concursului organizat de Nadia Comăneci în 2009, Sandra Izbaşa împreună cu Dana Druncea a obţinut locul întâi pe echipe, dar şi alte 4 medalii de aur de la individual compus, la sol, sărituri şi bârnă, tot pentru Izbaşa.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*