Ultimele Știri

România a livrat două sisteme de rachete LAROM Ucrainei

Două avioane de transport militar americane de tipul Hercules au adus marţi la Harkov două sisteme LAROM (sistem de rachete cu lansare multiplă), fabricate în România, şi un sistem spaniol Teruel-3, destinate armatei ucrainene, informează agenţia de presă ITAR-TASS.

Din cele două avioane-cargo au fost descărcate o cantitate mare de muniţie pentru armamentul adus. Harkov este un important centru industrial din nord-estul Ucrainei, controlat de autorităţile de la Kiev. După aceea, lansatoarele de rachete multiple au pornit pe o cale ocolitoare în direcţia Starobelsk, scrie agenţia rusă de presă, care specifică faptul că nu a putut confirma această informaţie din alte surse.

teruelTeruel-3

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat într-un interviu acordat sâmbătă postului BBC că state membre NATO s-au arătat dispuse să furnizeze ţării sale arme de înaltă precizie pentru ca armata ucraineană să poată lupta împotriva separatiştilor proruşi, dar a refuzat să precizeze care sunt respectivele state. Ulterior, consilierul preşedintelui Poroşenko, Iuri Luţenko, a scris pe pagina sa de Facebook că SUA, Franţa, Italia, Polonia şi Norvegia vor livra Ucrainei arme şi vor trimite consilieri militari care vor ajuta armata ucraineană.

La solicitarea agenţiei Reuters de a confirma informaţia, oficiali din ministerele apărării din Italia, Polonia şi Norvegia au negat că guvernele lor ar intenţiona să furnizeze arme Ucrainei, iar un responsabil american neprecizat a dezminţit la rândul său un astfel de acord. 

Referitor la acest subiect, președintele român Traian Băsescu a declarat, după summitul NATO: Dacă am decide să livrăm Ucrainei armanent, oricum nu v-am spune. Dar stați liniștiți, nu o vom face„.

 

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on România a livrat două sisteme de rachete LAROM Ucrainei

  1. Magirescu Ionel // 7 martie 2015 at 22:44 // Răspunde

    Romania,in loc sa ceara Ucrainei, restituira Bucovinei de Nord si Tinutul Herta le ofra ucrainenilor rachete, armament si alte dotari militare. Ucrainenii sunt dusmanii romanilor din Ucraina carora nu le ofera drepturi cetatenesti si predarea limbii romnane in scolile in care invata copii de etnie romana.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*