Ultimele Știri

România a învins Serbia și s-a calificat mai departe la CE 2015 – U19

România - Serbia

După o primă victorie cu Slovacia, naționala feminină de handbal a România a reușit să o învingă și pe cea a Serbiei, scor 25 la 17. Surprinzător, o victorie la o diferență de goluri mult mai mare decât în meciul cu naționala Slovaciei – un adversar considerat mai slab.

Cu două victorii, România este liderul grupei a treia și se califică mai departe, indiferent de rezultatul meciului dintre Slovacia și Serbia. Acesta a fost al doilea meci al României din preliminariile pentru Campionatul European – U19 ce se va desfășura în vara aceasta în Spania.

Deși a făcut instrucție cu naționala statului Kosovo, marcând 40 de goluri, Serbia nu a reușit să punctez de multe ori în începutul jocului cu România. A avut multe aruncări ratate, ceea ce a permis handbalistelor noastre să ducă scorul la o diferență de 7 șapte goluri, 10 la 3. Dar după acest scor sârboaicele au reușit să marcheze mai multe goluri decât noi – 5, în timp ce noi am marcat doar două până la finalul primei reprize.

Astfel că la pauză tabela arăta 12 la 8 pentru România. În a doua repriză, Serbia nu a putut să revină, jucătoarele noastre dominând meciul. Fără a trece prin momentele dificile din partida cu Slovacia – când am fost egalați – diferența de goluri la final a fost mai mare decât cea din prima repriză: 8 goluri la un scor de 25 la 17.

Cele mai bune marcatoare au fost Bianca Bazaliu și Aleksandra Vukajlovic – amândouă cu câte 9 goluri. Până acum, Bianca Bazaliu se află pe poziția a doua într-un top al golgheterilor din preliminarii. Pe primul loc se află Djurdjina Jaukovic, din Muntenegru, cu 22 de goluri, iar pe locul al treilea Inesa Verbovik, din Lituania, cu 17 goluri. Românca poate ajunge pe primul loc, având în vedere că urmează un meci ușor cu Kosovo – duminică, de la ora 17.

Slovacia a bătut și ea mica națională din Balcani – 32 la 13. Un meci cu două cartonașe roșii luate de către jucătoarele din Kosovo spre final. Partida Slovacia – Serbia va decide a doua echipă ce se va califica din grupa a treia. Cine câștigă merge mai departe.

Clasamentul grupei a treia:

  1. România           2 2 0 0   52:38     14  4 p.
  2. Serbia               2 1 0 1    57:37     20   2 p.
  3. Slovacia            2 1 0 1    53:40     13   2 p.
  4. Kosovo             2 0 0 2    25:72   -47   0 p.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*