Ultimele Știri

România a învins la scor de baschet Kosovo

Kosovo - România

Chiar dacă naționala feminină de handbal a României era deja calificată la CE – U19, jucătoarele noastre nu au dat înapoi și au bătut Kosovo cu scorul de 46 la 13. În acest meci nu au fost folosite multe dintre jucătoarele importante din celelalte două partide cu Slovacia și Serbia; acestea sunt Sonia Vasiliu, Cristina Laslo și Lorena Ostase.

România a câștigat meciul cu ajutorul unor handbaliste ce au jucat puțin – sau nu au jucat deloc – în primele două partide. Bianca Bazaliu, golghetera echipei până la meciul de duminică cu 19 goluri, nu a marcat decât de două ori. În schimb, Alexandra Carasol a punctat de 11 ori, iar Diana Cristiana Axinte și Adriana Voina de câte 8 ori. Cele mai multe goluri pentru Kosovo au fost marcate de către Bjondina Ramabaja – 4.

În cele trei meciuri din preliminarii, România a marcat 98 de goluri. Doar Danemarca (111) și Norvegia (104) au mai multe. Norvegia are și cel mai bun golaveraj – 50; după care urmează România (47) și Danemarca (44). În plus, naționala noastră are și cea mai bună apărare, alături de Serbia; fiecare a primit 51 de goluri. Făcând o comparație doar cu echipele din primele cinci grupe unde o grupă are câte 4 echipe – restul câte 3. Jucătoarele noastre au marcat și cele mai multe goluri într-o partidă – 46. La fel ca cele din Portugalia.

Aceste sunt doar niște numere. Se pot întâmpla multe la turneul final din Spania, însă prestațiile bune din preliminarii ne îndreptățesc să considerăm naționala noastră una dintre pretendentele la câștigarea trofeului.

În ultimul meci al grupei a treia, Slovacia a fost învinsă de Serbia cu scorul de 28 la 14. Slovacele nu au putut trece de multe ori de apărarea sârboaicelor, dar când jocul lor a dat semne că renaște, putând spera într-o revenire miraculoasă, Tatiana Gajdosikova, MVP-ul echipei, a fost eliminată și a terminat meciul în tribună.

România și Serbia sunt cele două echipe ce se califică din grupa lor. Celelalte echipe calificate sunt: Belarus, Croația, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Norvegia și Portugalia. Spania, Suedia și Rusia erau calificate înainte de preliminarii – prima în calitate de țară organizatoare, iar ultimele două în calitate de finaliste la CE 2013 – U17.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*