Ultimele Știri

România a fost unită cu Ungaria prin segmentul de autostradă Nădlac-Arad

Tronsonul de autostradă Arad-Nădlac a fost finalizat și astfel România a fost unită cu Ungaria. 

Lucrarea la lotul doi al autostrăzii Nădlac-Arad, respectiv bucata Pecica-Arad, vor fi finalizate în luna iulie, aşa cum au anunţat constructorii în urmă cu o lună de zile. Segmentele de autostradă dintre România și Ungaria au fost finlizate, iar anuţul a fost făcut joi.

„Joi au fost finalizate lucrările de turnare a stratului de uzură care uneşte cele două bucăţi de autostradă, respectiv şoseaua din România cu cea din Ungaria. În prezent se lucrează la birourile punctului vamal, la gheretele de control, la copertină, au fost finalizate lucrările la parcarea în care pot opri peste 100 de vehicule de mare tonaj. Suntem în grafic cu lucrările. Dar asta nu garantează faptul că autostrada va fi dată circulaţiei. Pentru că mai există nişte aspecte şi acorduri interguvernamentale care trebuie stabilite de comun acord de cele două părţi, respectiv statul român şi cel maghiar”, au declarat surse din cadrul constructorilor.

Chiar dacă lucrările vor fi finalizate în iulie, nu se va putea circula de la Arad până la Nădlac, pe autostradă. Circulația va fi permisă doar după ce vor fi finalizate acordurile interguvernamentale cu Ungaria. Prin urmare, reprezentanții au anunțat că circulaţia va fi deschisă pe trei segmente deodată: Pecica-Arad, punctul de trecere al frontierei-Nădlac şi Mako-punct de trecere al frontierei.

În ceea ce priveşte recepţia celor două lucrări, respectiv loturile 1 şi 2 ale autostrăzii Nădlac-Arad, nu a mai fost programată. În luna februarie o echipă a CNADNR a venit pe şantier pentru a efectua recepţia lucrărilor la lotul 1 al autostrăzii Nădlac-Arad. Constructotii cred că recepția va fi făcută pentru întreaga autostradă. Totuşi, nici măcar constructorul nu ştie când va veni o nouă echipă pentru a face recepţia şi cum va fi realizată aceasta.

„Noi aşteptăm. Când vor să vină, pot să vină liniştiţi. Dar nu putem noi stabili când se face recepţia, ci doar beneficiarul, adică CNADNR”, au spus constructorii.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on România a fost unită cu Ungaria prin segmentul de autostradă Nădlac-Arad

  1. o cititoare // 15 iunie 2015 at 11:06 // Răspunde

    Stimata doamna Joi a fost anuntaț faptul că segmentele de autostradă dintre România și Ungaria, a fost finlizate.

    Stimata doamna Carstea, ati scris in articol, citez: „Joi a fost anuntaț faptul că segmentele de autostradă dintre România și Ungaria, a fost finlizate.”
    Fraza are probleme de gramatica. Acord si ortografie. (1 acord: „segmentele a fost finalizate” ; 2. nu se pune virgula intre subiect si predicat: virgula dintre „… segmentele… au fost finalizate ” nu are ce cauta acolo). Va recomand sa verificati in viitor articolele inainte de publicare.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*