Ultimele Știri

România a fost devansată de Costa Rica în clasamentul FIFA

ultras romania

În primul clasament din 2015 realizat de FIFA, naționala României a căzut un loc în noua ierarhie mondială.

Dacă România încheia anul 2014 pe un excelent loc 15 în clasamentul FIFA, cel pe baza căruia se face repartizarea echipele în urnele valorice la tragerea la sorți pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2018, de astăzi tricolorii sunt pe locul 16, fiind depășiți de naționala din Costa Rica, care a urcat pe poziția a 13-a, cea mai bună ocupată în istorie.

În primele meciuri amicale din acest an, selecționata lui Anghel Iordănescu a făcut un egal cu Bulgaria (0-0) și a obținut o victorie chinuită și Sioni Bolnisi (1-0) în Antalya.

În ultimii doi ani şi jumătate, România a recuperat peste 40 de locuri în clasamentul FIFA, după ce, în septembrie 2012, selecţionata se regăsea pe poziţia 57, cea mai slabă clasare din istorie.

Lider în primul clasament realizat de FIFA în acest este este Germania, campioana mondială, cu 1729 de puncte. Argentina şi Columbia completează podiumul, cu 1534 de puncte, respectiv 1456. În ceea ce priveşte adversarii din preliminariile pentru Campionatul European din 2016, Grecia se află pe 24 în clasamentul FIFA, Ungaria pe 48, iar Irlanda de Nord pe 51.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*