Ultimele Știri

România a fost amenințată voalat de Ministerul de Externe rus

Faptul că pe teritoriul României sunt suplimentate efectivele NATO, este motiv de supărare pentru ruși. Ministerul rus de Externe a avertizat România că trebuie să fie conștientă de „responsabilitatea” şi de „consecinţele” acestor fapte.

După părerea prurtătorului de cuvănt al MAE rus, Aleksandr Lukaşevici, acțiunile pe care NATO le inteprinde sunt periculoase și nu respectă acordurile existente.

„Consolidarea forţelor NATO în Europa de Est este un pas periculos, fără precedent, care încalcă toate acordurile Rusiei cu alianța. În lipsa clarificărilor pe această temă, dacă Guvernul României consideră că este posibilă suplimentarea prezenţei efectivelor NATO pe teritoriul său, inclusiv prin crearea unei forţe atât de puternice, trebuie să fie conştient de responsabilitatea şi consecinţele unui astfel de pas, pentru securitatea regiunii”, a declarat Aleksander Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus Externe.

Unul dintre acordurile încheiate între Rusia și NATO se referă la o nesuplimentare a armamentului greu și a echipamentelor de luptă, acord care, după spusele rușilor nu a fost respectat.

„NATO și Rusia, alături de celelalte state membre, vor căuta împreună să consolideze stabilitatea prin implementarea acelor măsuri care să prevină orice potențială amenințare privind intensificarea forțelor convenționale, în regiuni din Europa Centrală și de Est. Am insistat, în nenumărate rânduri, asupra faptului că că principiul disuasiunii reciproce trebuie respectat aici. Dacă acest fapt corespunde realității, trebuie să se țină cont că Federația Rusă își rezervă dreptul de a lua în considerare acest factor esențial în planificarea sa militară”, se precizează în document, a reamintit Aleksandr Lukaşevici.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*