Ultimele Știri

România a evitat intrarea în recesiunea tehnică

România e înregistrat o creștere economică în trimestrul 3, ceea ce i-a permis să evite intrarea în recesiunea tehnică, conform datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică.

Economia românească a crescut într-un ritm mai rapid în al treilea trimestru, cu 1,9% comparativ cu cel precedent, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2013, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 3,2% pe seria brută şi cu 3,3% pe seria ajustată sezonier, informează Mediafax.

Desemenea, datele revizuite publicate de INS arată că economia românească a evitat intrarea în recesiunea tehnică, întrucât PIB-ul din trimestrul întâi a urcat cu 0,5%, comparativ cu o scădere de 0,1% la ultima revizuire anunţată, în timp ce scădere din T2 a fost de numai 0,3%.

Astfel, deși datele provizorii anunţate anterior de INS indicau o scădere a economiei de 0,1% pe primul trimestru şi de 0,9% pe al doilea trimestru, revizuirea ne prezintă cifre mari, adică mai mult cu 0,6 puncte procentuale în trimestrul I şi cu 0,6 puncte procentuale pe al doilea trimestru.

Mai multe decât atât, Romania a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeana în trimestrul al treilea din 2014, comparativ cu trimestrul precedent, conform unui comunicat publicat astăzi de Eurostat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*