Ultimele Știri

România a debutat cu un eșec la Cupa Mondială de Rugby din Anglia

romania

România a debutat la Rugby World Cup 2015 cu un eșec oarecum previzibil în Grupa D. ”Stejarii” au încercat să reziste puternicei echipe a Franței, dar au cedat treptat. Scorul final a fost până la urmă 38-11 (17-6) pentru ”Cocoșii galici”, relatează pressalert.ro.

Plecată cu șansa a doua pe ”The Stadium, Queen Elizabeth Park”, România a reușit să ofere o rezistență dârză în prima parte a jocului de debut cu Franța. Timișoara a fost reprezentată bine în primul meci al ”stejarilor” la Rugby World Cup. Popârlan, Lemnaru și Kinikinilau au fost titulari.

Iar ceilalți trei oameni din Banat prezenți pe bancă au intrat pe parcurs, e vorba de Calafeteanu, Burcea și Rădoi. ”Cocoșii” au deschis scorul dintr-o penalitate prin Morgan Parra în minutul 8. ”Stejarii” au rezistat apoi cu brio și, mai mult, au reușit o egalare ce părea nesperată la mijlocul reprizei, când Florin Vlaicu a făcut 3-3 tot dintr-o penalitate. Barajul românesc a cedat însă peste alte zece minute, pe inferioritate după galbenul văzut de Paulică Ion.

Guitoune a marcat un eseu transformat apoi de același Parra pentru 10-3. Imediat, Nyanga și Parra au repetat ”figura” și munca ”stejarilor” a fost stricată. La 17-3 însă Vlaicu a mai oferit o replică dintr-o nouă lovitură de pedeapsă și a stabilit scorul la pauză. Jucătorii lui Lynn Howells au apărat din nou cu brio mai bine de 25 de minute buturile la scorul de 17-6.

FRANTA-ROMANIA04_resize

Guitoune însă, cu un eseu la limită, la care s-a cerut arbitraj video, a reușit să-i distanțeze pe ”cocoși” și, la fel ca în prima parte, a mai urmat o culcare rapidă a balonului în terenul de țintă românesc. De această dată realizator a fost Fofana și scorul căpăta proporții. 31-6 prin Kockott de această dată, francezii reușind să transforme din toate pozițiile. După obținerea punctului bonus de către ”cocoși” România a reușit să mai iasă din ”chingi” și să înscrie primul ei eseu la Cupa Mondială 2015.

La o fază la care a contribuit și Andrei Rădoi de la Timișoara Saracens, nou intratul Ursache a fost creditat cu eseul ”stejarilor”. Din păcate Vlaicu nu a mai reușit conversia și scorul a rămas 31-11. În final defensiva noastră a mai cedat o dată grav, când Fickou a marcat cel mai clar eseu, transformat de Kockott.

Acesta a stabilit și scorul final la 38-11. Deocamdată, România ocupă locul 4 în Grupa D cu zero puncte, Canada fiind ultima datorită golaverajului inferior. Duminică, ”stejarii” vor întâlni Irlanda (ora 18.45 Digi).

FRANTA-ROMANIA08_resize

FRANTA-ROMANIA11_resize

FRANTA-ROMANIA07_resize

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*