Ultimele Știri

Români medaliați cu argint la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului!

Patru elevi din cadrul lotului olimpic al României au fost medaliați la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului. Etapa finală a olimpiadei s-a desfășurat în Spania și au participat peste 81 de elevi din 21 de țări.

Medaliile de argint au fost cucerite de: Adrian Gabriel Murariu (clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), Alexandru Zancă (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) şi George Costin Dobrin (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa). În timp ce, medalia de bronz a fost câștigată de Diana Andreea Catană, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Anul acesta au participat la olimpiadă 21 de țări precum: Spania, Japonia, Coreea de Sud, Germania, Franta, Austria, Italia, Norvegia, Rusia, Brazilia, Ucraina, Statele Unite ale Americii, Thailanda, Israel, Belarus, Taiwan, Romania, India, Indonezia, Kuweit si Nigeria. 

La ediția de anul trecut România a ocupat locul 3 pe națiuni, cu o medalie de aur și trei medalii de argint. În 2012, lotul olimpic român a obținut la Olimpiada Internațională de Științe ale Pământului două medalii de argint și două de bronz. În anul 2011, România a luat o medalie de aur cu punctaj maxim, trei medalii de bronz și un premiu special pentru proiecte.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*