Ultimele Știri

Români, acuzați de SUA de trafic de arme pentru organizația teroristă FARC

Doi români au fost acuzați de SUA de trafic ilegal de arme. Aceștia, împreună cu un alt cetățean străin au fost reținuți în Muntenegru. Pentru prinderea infractorilor, autoritățile au organizat operațiuni de marea amploare. Se pare că infractorii urmau să livreze armele grupării FARC (Forțele Armate Revoluționare din Columbia). Această grupare este considerată ca fiind una teroristă.

Pentru faptele lor, cei doi români și cetățeanul străin, riscă închisoarea pe viață. Mai mult, aceștia sunt acuzați că ar fi ucis ofițeri și alți angajați ai Statelor Unite.

Cristian Vintilă a activat inclusiv la Direcția Control Armamente și Verificare, în vârsta de 44 de ani și Virgil Flaviu Georgescu în vârstă de 42 de ani sunt reținuți în Muntenegru. Deocamdată nu se știe dacă aceștia vor fi extrădați în SUA, unde ar putea fi judecați. 

Cristian Vintilă, Flaviu Georgescu și politicianul italian Massimo Romagnoli, fost deputat în Parlamentul Italiei, se pregăteau să livreze armament grupului terorist. Planul le-a fost însa dejucat de autorități care i-au prins pe cei  trei pe teritoriul Muntenegrului. Lovitura a fost posibilă cu ajutorul SRI, polițiștilor de la Crimă Organizată și al autorităților din SUA.

Peste 50 de oameni ai legii din România au participat la acest caz. Aceștia ar fi vrut să vândă arme anti-aeronavă şi arme de foc grupării teroriste din Columbia, pentru folosirea lor împotriva Statelor Unite. În perioada mai-octombrie 2014, cei trei au complotat pentru a vinde un întreg arsenal, care includea mitraliere și tunuri antiaeriene. Au negociat vânzarea cu trei surse care lucrau cu Departamentul antidrog al SUA și care le-au spus că armele sunt pentru FARC și vor fi folosite împotriva Statelor Unite. Mai exact, pentru a doborî elicoptere și avioane americane. Cei trei au fost de acord, se arată în actul de acuzare.

Guvernul SUA a desemnat FARC în 1997  ca organizație teroristă străină. Potrivit procurorilor americani, FARC este cel mai mare furnizor mondial de cocaină, iar membrii FARC au ucis și răpit americani ca represalii pentru asistența acordată de SUA luptei anticocaină din Columbia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*