Ultimele Știri

Româncele debutează pe iarbă

Simona Halep la Wimbledon 2014

Sezonul de zgură s-a încheiat odată cu Roland Garros, iar turneele cu suprafaţă de iarbă îşi aşteaptă sportivii. Andreea Mitu şi Monica Niculescu sunt primele românce care şi-au anunţat participarea în cadrul competiţiilor de la s-Hertogenbosch şi Nottingham.

Andreea Mitu a debutat cu stângul pe iarba olandeză, aceasta fiind eliminată din primul tur de deținătoarei titlului, Coco Vandeweghe, cu scorul de 7-6, 6-1, după o oră și jumătate de joc.

Monica Niculescu, câştigătoarea turneului ITF de la Marsilia, a ales să joace pe iarba engleză de la Nottingham înainte de Birmigham şi Wimbledon. 

Niculescu, aflată pe locul 67 în clasamentul WTA, o va întâlni, diseară, în primul tur pe Varvara Lepchenko, a treia favorită a turneului. Românca a învins-o pe americancă în ambele meciuri directe jucate în 2008  şi 2010 la Montreal.

Săptămâna viitoare şi Simona Halep va debuta pe iarbă, unde va fi favorita numărul 1 la Birmingham. Pe tabloul principal englez vor mai fi alte două românce, Monica Niculescu și Irina Begu, în timp ce Dulgheru va participa în calificări.

„Cred că am un joc bun pe iarbă, stilul meu e mai rapid, eu joc mai mult pe blocarea mingii. Am încredere că va fi bine”, a zis Halep înaintea turneelor de pe iarbă.

După o altă săptămînă de pauză, româncele se vor angrena în lupta pentru un parcurs îndelungat în cadrul celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului, Wimbledon.

Sezonul de iarbă este nefavorabil tenismenelor noastre, care au fost eliminate anul trecut încă din primele tururi. Cea mai importantă performanţă a înregistrat-o Simona Halep, când a ajuns până în penultimul act al Grand Slam-ului englez, acolo unde a pierdut în fața lui Bouchard.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*