Ultimele Știri

Românca expulzată de italieni pentru legături cu medii islamiste este liberă, din lipsă de probe

ISIS femeie
Românca arestată în nordul Italiei pentru propagandă islamistă şi susţinere a reţelei teroriste Statul Islamic a ajuns în România. Pe numele său nu s-a deschis dosar penal pentru acţiuni de susţinere a terorismului, cel mai probabil din lipsă de probe la acest moment. Aşa că, în prezent, femeia este liberă.
Diana Ramona Medan este originară din Satu Mare. Pagina sa de Facebook este pe numele Diana Kauther. Nu are nicio poză personală. Doar foarte multe mesaje în engleză şi în arabă. Unele, edificatoare pentru orientarea sa pro islamistă.

Din pagina sa de profil reiese că, în urmă cu un an, a vizitat Marea Moschee din Paris şi mai multe muzee.

Pe Facebook este înscrisă în mai multe grupuri precum Islamul-religia omenirii, Convertirea la islam şi multe altele.

În 25 ianuarie 2014 a postat un link despre cum organizaţia teroristă Statul Islamic a pus stăpânire pe nordul oraşului sirian Raqqa. Între timp, acest oraş a devenit cartierul general al organizaţiei. Printre prietenii femeii de pe acest site de socializare se numără nu doar arabi, ci şi români.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava: „SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului a adoptat măsuri specifice corespunzătoare de monitorizare şi a semnalat acest caz serviciului partener în anul 2014. Pot să vă spun că, în prezent, SRI desfăşoară, în cooperare cu structurile din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului, măsuri de prevenire a tuturor riscurilor teroriste la adresa securităţii naţionale”.

Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului„, a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

Românca de 36 de ani, convertită la islam, se stabilise în Italia şi a fost expulzată de oficialii din peninsulă la întoarcerea dintr-o călătorie în Tunisia, ţară de origine a soţului său.

Autorităţile italiene o acuză că folosea mediul online pentru a ţine legătura cu islamişti care susţin reţeaua teroristă Statul Islamic. În mediul online şi-a exprimat şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor, susţine ministrul italian de Interne.

Femeile reprezintă 10% din miile de recruţi străini care s-au alăturat Statului Islamic, indică un ghid publicat de susţinătoarele ISIS.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*