Ultimele Știri

Româncă bănuită de terorism în Italia

isis

O româncă a fost arestată preventiv în Italia, fiind bănuită că are legături cu teroriştii islamişti, scrie presa italiană.

Femeia în vârstă de 36 de ani a fost reţinută imediat după ce a sosit în oraşul Genova, venind din Tunisia, împreună cu soţul ei tunisian. Surse din cadrul poliţiei au declarat că femeia, rezidentă în Bolzano, este suspectată că este o adeptă a jihadului. Ea ar fi comunicat frecvent pe internet cu adepți ai Califatului Islamic din Marea Britanie.

„Începând din decembrie 2014, Italia a expulzat 47 de islamişti. În următoarele ore va fi expulzată o femeie de naţionalitate română, în vârstă de 34 de ani, care locuia legal în provincia Bolzano (regiunea Trentino-Alto Adige), arestată în portul Genova. Graţie activităţilor de investigare, au fost depistate activităţile pe care românca le avea în publicarea online a unor materiale de propagandă islamistă şi intenţia de a lupta de partea mujahedinilor”, a declarat ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, citat de IlVelino/AGV News.

„Identificarea posibililor militanţi islamişti şi expulzarea lor din Italia înseamnă protejarea cetăţenilor italieni. În acest sens, acordăm o atenţie specială mediilor online, pentru că au devenit mijloacele cele mai facile de recrutare islamistă. Românca menţinea contacte frecvente cu internauţi din Marea Britanie, şi ei susţinători ai reţelei teroriste Stat Islamic”, a spus Alfano.

„Este vorba de o persoană suspectată că ar fi adeptă a jihadului” (războiul sfânt islamic – n.red), a declarat o sursă din cadrul serviciilor de securitate italiene citată de publicaţia Il Giornale.

Autorităţile italiene au demarat imediat procedurile pentru expulzarea suspectei în România. În trecut, românca a mai fost reţinută în Italia sub acuzaţia de trafic de droguri.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*