Ultimele Știri

Român condamnat la închisoare în Franța, pentru că a trecut ilegal autostrada

autostrada

Un șofer de camion din România a primit un an de închisoare cu suspendare pentru că a fentat sistemul de taxare pe autostrăzile din Franța de 267 de ori. În plus, românul mai are de plătit o amendă de 5.000 de euro, iar timp de trei ani nu mai are voie să pună piciorul pe teritoriul hexagonului. 

La ultima tentativă de înșelare a sistemului, bărbatul de 46 de ani a intrat cu automobilul său în bariera de la stația taxare de pe autostradă. Șoferul, care transporta materiale de construcție din România în Spania, a fost arestat imediat și inițial a dat vina pe carosabilul umed. 

Însă după mai multe ore de discuții cu anchetatorii, românul a recunoscut că a apelat la acest gest din lipsă de bani, potrivit comandantului Escadronului departamental de Siguranță Rutieră din Pirineii Orientali, Jean-Luc Benoit.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a fraudat sistemul de taxare al ASF (austostrăzile din sudul Franţei) de 245 de ori în perioada 21 aprilie 2013 – 28 februarie 2016 şi de 22 de ori sistemul reţelei Escota în perioada 1noiembrie 2015 – 13 martie 2016, potrivit lui Benoit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*