Roma ia măsuri de precauție împotriva terorismului. Au fost instituite controale suplimentare în jurul obiectivelor turistice

  • Nicoleta Ungureanu
  • 4 august 2016
  • Externe

Roma ia măsuri de ”maximă securitate” împotriva terorismului,  a anunţat poliţia italiană, relatează agenţia de ştiri DPA. Au fost instituite controale suplimentare pentru vizitatori, în jurul Colosseumului şi a mai multor obiective turistice din Roma.

Un regim de maximă securitate era deja instituit în apropierea Bazilicii Sfântul Petru, însă acesta a fost extins şi la zona din jurul Muzeelor Vaticanului.

Poliţia a adăugat că măsurile de securitate au fost, de asemenea, sporite în zona Via del Corso, un bulevard comercial populară din capitala italiană, conform Mediafax.

„Zona Colosseumului a fost plasat sub un regim de maximă securitate”, se afirmă într-un comunicat al poliţiei din Roma, în care se mai indică faptul că accesul la acest obiectiv turistic se va face prin intrări păzite de poliţişti.

Filiala egipteană a reţelei teroriste Stat Islamic a transmis, de curând, o inregistrare video în care anunța că va comite atentate în Israel şi în Europa, ameninţând că va cuceri oraşul Roma, capitala Italiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *