Ultimele Știri

Rogozin: SUA şi Europa se tem de ce vor vedea la parada din 9 mai în Piaţa Roşie

dmitri rogozin

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a lansat o nouă serie de ameninţări la adresa Americii şi a Europei, despre care spune că au o dotare tehnică net inferioară Rusiei.

Dmitri Rogozin a declarat că Rusia va prezenta la parada de 9 mai cea mai modernă tehnică militară, care este deja în dotarea armatei ruse.

„Vom prezenta în Piaţa Roşie doar cea mai modernă, cea mai nouă tehnică. Vom prezenta în premieră invenţiile noastre, care vor defila în Piaţa Roşie şi care deja intră în dotarea armatei ruse”, a spus Rogozin, într-un discurs susţinut în faţa veteranilor la Muzeul de Arme din Tula.

Fiind printre ultimele ţări după al Doilea Război Mondial, care încă-şi mai prezintă armele militare în cadrul unei parade, Rusia lansează semnale din ce în ce mai multe privind încetarea extinderii influenţei americanilor în Europa. Analiştii spun că această mişcare pe care o face Rusia este menită să ridice semne de întrebare cu privire la siguranţa unor atacuri împotriva Rusiei.

Afirmaţiile lui Rogozin vin în contextul în care conflictul din estul Ucrainei este departe de a fi încheiat, iar separatiştii dispun zilnic de zeci de unităţi militare ruseşti. În ciuda armistiţiului care a intrat în vigoare pe data de 15 februarie, rebelii proruşi atacă poziţii cheie ale armatei ucrainene, iar armata a anunţat că nu poate retrage armamentul greu de pe linia frontului, din pricina acestor atacuri.

Chiar în timpul bătăliei care se ducea pentru aeroportul din Doneţk, militarii ucraineni au nimicit un tanc BTR-80, care a defilat în timpul paradei militare din Moscova în 2012.

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on Rogozin: SUA şi Europa se tem de ce vor vedea la parada din 9 mai în Piaţa Roşie

  1. Ce poti vedea decat rusalai cu vodka-n freza?

  2. Astazi, dupa evenimentele din Ukraina, mi se pare ca seamana mult cu parazile hitleriste din filmele documentare. Iar Putin, nu este deloc departe de Hitler !

  3. Rusi sunt dati naibi.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*