Ultimele Știri

Rogozin propune ca Rusia să renunțe total la importuri

Rusia ar trebui să riposteze în mod adecvat la sancţiunile impuse de Occident şi să renunţe complet la importuri, a estimat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, vorbind la o reuniune a Colegiului maritim de pe lângă guvernul de la Moscova.

„Sancţiunile impuse Rusiei trebuie să primească un răspuns adecvat, unul foarte simplu, de fapt. Trebuie în cele din urmă să ne preocupăm de propria noastră industrie şi să înlocuim complet importurile cu produse proprii pentru a deveni independenţi la maximum în contextul unei presiuni fără precedent împotriva noastră”, a afirmat Rogozin, a cărui intervenţie a fost difuzată de televiziune publică Rusia-24.

Vicepremierul rus, care coordonează sectorul militar-industrial în executivul de la Moscova, a subliniat că Rusia ar trebui să se bazeze doar pe forţele proprii.

„Aceasta se referă în primul rând la probleme de securitate şi apărare”, a adăugat el.

Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii au instituit noi sancţiuni împotriva Rusiei de la 1 august în legătură cu situaţia din Ucraina. Aceste măsuri sunt concepute să restricţioneze accesul băncilor ruse la piaţa de capital din UE. Autorităţile americane au impus anterior sancţiuni împotriva mai multor companii din domeniul apărării şi materii prime. Printre companiile sancţionate figurează holdingul Almaz-Antei, Uralvagonzavod etc.

Guvernul federal al Germaniei a anunţat luni suspendarea unui proiect comun între Rusia şi grupul militar-industrial Rheinmetall, în valoare de 100 milioane de euro, pentru construcţia Centrului de exerciţii militare în oraşul Mulino din regiunea Nijni Novgorod.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*