Ultimele Știri

Rogozin amenință Occidentul de la Tiraspol: „Și cine sunt cei care vin în ajutorul ‘naziștilor’?

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin, aflat în Republica Moldova, a lansat noi atacuri furibunde la adresa autorităților de la Kiev și a Occidentului, în cadrul unui discurs susținut vineri la Tiraspol.

Rogozin, care se află la Tiraspol pentru a „sărbători” 70 de ani de la „operațiunea Iași-Chișinău”, în urma căreia Basarabia a fost ocupată de Uniunea Sovietică, i-a numit pe oficialii de la Kiev „naziști”, care sunt „susținuți” de către NATO și de „tot felul de ticăloși din întreaga lume”.

Rogozin a condamnat „crimele” pe care Kievul le comite în estul Ucrainei, „bombardând” din sisteme de tip Grad „populația civilă care nu are nimic cu războiul”, ci „pur și simplu își apără dreptul de a vorbi în limba rusă”.

„Și cine sunt cei care vin în ajutorul ‘naziștilor’? Tot felul de ticăloși din întreaga lume susțin ‘brigăzile fasciste’ (ale Kievului, n.r.). Și desigur, NATO, care se află acolo în prezent și care aruncă vina pe ‘Novorusia’, Federația Rusă, Transnistria, și ne amenință cu forța lor militară. Să se apropie! Cu cât se vor apropia, cu atât vom fi noi mai aproape de ei!”, a amenințat Rogozin.

„Nu i-aș sfătui pe acești ‘vânători răi’ să se apropie de bârlogul ursului. Ursul ar putea să se trezească și vor urma consecințe grave”, a mai declarat vicepremierul rus, în cadrul discursului susținut la un monument din Tiraspol, alături de liderul nerecunoscut al Transnistriei, Evgheni Șevciuk.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*