Ultimele Știri

Robu le-a propus fanilor fuziunea dintre ACS Poli și ASU Poli! Răspuns istoric din partea fanilor

suporteri-poli-centru

Primarul Timișoarei Nicolae Robu le-a propus fanilor Politehnicii Timișoara (ASU Poli) care dețin palmaresul, sigla, culorile și totodată istoria clubului de pe Bega prin Asociația Suporterilor  Timișoreni Druckeria, fuziunea cu ACS Poli echipă care va promova în Liga I. 

Răspunsul suporterilor a fost pe măsură, aceștia exprimându-și opiniile, dar și ideologia pe care se construiește un fenomen unic. Atunci când primează valorile, munca, ambiția, spiritul de echipă, devotamentul față de club și față de comunitate, banii și jocurile murdare ale fotbalului modern pălesc în fața pasiunii și demnității. 

asu-poli-la-racovita

Redăm integral textul comunicatului suporterilor Politehnicii Timișoara:

Cuvintele Majestății Sale, Regele Ferdinand I al României, devenite încă de la începuturi motto-ul Institutului Politehnic din Timișoara, sunt cuvintele care au definit nașterea și întreaga existență a acestui mediu academic și care și-au regăsit esența, poate mai mult decât oriunde, în istoria clubului sportiv care îl reprezintă – Politehnica Timișoara.

Intrând pe arenele sportive Politehnica Timișoara a luat cu sine acest spirit. Caracterul, onoarea și demnitatea sunt valorile pe care școala le promovează și le șlefuiește, iar generații întregi de timișoreni (și nu numai) s-au regăsit în aceste valori, urmând, alături de sportivii care i-au reprezentat pe teren, această adevărată școală din afara zidurilor.

Am învățat împreună că nu rezultatele primează, ci ceea ce ascund ele în spate. Munca, ambiția, spiritul de echipă, devotamentul față de club și față de comunitatea pe care acesta îl reprezintă sunt atributele care dau valoare rezultatelor.

Am învățat împreună că o înfrângere cu fruntea sus contează mai mult decât o victorie cu capul plecat.

Am învățat împreună că niciodată compromisul, oricât de facil și de la îndemână ar putea să pară, nu va rezista în fața judecății oamenilor și a istoriei.

asu-poli

Am învățat că împreună suntem o stare de spirit, un model care poate deveni un exemplu într-un fotbal aflat într-o avansată stare de degradare. Timișoara este obligată de numele pe care-l poartă să refuze să urmeze modelele falimentare ale fotbalului mioritic, la fel cum are obligația să arate că în sport, ca și în viață, valorile și principiile înseamnă mult mai mult decât niște simple cuvinte lipsite de conținut.

Sunt doar câteva dintre lecțiile învățate împreună. Dar sunt lecțiile care fac Politehnica Timișoara mai mult decât un club de fotbal oarecare. Sunt reperele în jurul cărora ne-am adunat și care ne-au ținut împreună atunci când se părea că istoria se grăbește să își scrie ultima pagină.

Sunt reperele care fac Politehnica să renască demnă din propria-i cenușă și din propriu-i jar, nu din cenușa altora. Sunt repere pe care dorim să le ducă mai departe și generațiile următoare de poliști. Politehnica are șansa unică de a sta mândră și demnă în fața istoriei.

Iar noi îi vom sta în spate. Ne vom urma drumul pe care am pornit, indiferent de câte piedici ne vor fi puse. Suntem siguri că toți cei care-și doresc același lucru se vor regăsi la un moment dat sub aceleași flamuri alb-violete ale unui club simbol dintr-un oraș simbol, la rândul său: Politehnica Timișoara.

poli-liebling-64

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*