Ultimele Știri

Robotul care salvează vieţi în caz de dezastre, inventat de un elev din Alexandria

robot Explorator PI

Se numeşte „Explorator PI” şi are misiunea să ajute la salvarea oamenilor în caz de dezastre. Nu este un personaj SF, ci un robot creat de un licean pasionat de electronică şi robotică. Proiectul tânărului inventator este un robot de explorare ale cărui functii pot fi folosite pentru salvarea vietii în cazul unor calamităţi şi a fost premiat la mai multe concursuri nationale.

Cristian Neacşu, elev în clasa a XI-a la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, este pasionat de electronică încă din copilărie. După mai multe încercări de a construi roboți mai simpli, a creat prototipul Explorator PI.

Pe lângă funcțiile motrice, robotul este dotat cu senzori care măsoară cantitatea de oxigen și dioxid de carbon din aer.

Întrucât în liceul sau nu există cursuri de specialitate, Cristian a ajuns la performanțe doar prin studiu individual. A fost însă susţinut şi îndrumat de cadrele didactice, a participat la competiții, unde a fost premiat.

În urma rezultatelor sale, Cristian Neacşu are deja un loc asigurat la Universitatea Politehnică, la o facultate de profil.

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*