Ultimele Știri

Robert Negoiță în război cu cetățenii Sectorului 3

Primarul Robert Negoiță a intrat în vizorul cetățenilor datorită îndeletnicirilor sale oneroase bazate pe relații și cumetrii. Edilul Sectorului 3 este acuzat de cetățeni de diferite acte de corupție și abuz în serviciu, dar și de distrugerea spațiilor verzi din sector. 

Un grup de cetățeni au decis să pună capăt furturilor și abuzurilor, și au demarat strângerea de semnături pentru realizarea unui referendum. În cazul în care cetățenii vor reuși să strângă semnăturile, Robert Negoiță poate fi demis în cazul în care se înregistrează o prezență la referendum de peste 30%.

Care sunt acuzațiile pe care i le aduc cetățenii primarului Sectorului, 3 Robert Negoiță! 

În acest scop strângem semnăturile necesare realizării referendumului, conform legii nr. 286 din 6 iulie 2006 pentru modificarea şi completarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001: 
„Art. 73. – (1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului
unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, organizat în condiţiile legii, conform procedurii prevăzute la art. 58 alin. (3)-(7).
(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitarii atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
…………………………………………………………………
(4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.”

Motivele demiterii primarului Robert Negoita (RN):

1. Primarul Robert Negoiță are datorii neplătite la ANAF în valoare de aproximativ 45 milioane Euro. Cum poate fi un infractor bun administrator al bunului public?

2. Încălcarea promisiunilor electorale în privința taxei pentru salubrizare. În campania electorală RN a promis o taxă pentru salubritate, dar imediat ce și-a început mandatul a crescut această taxă cu 60%

3. Încălcarea promisiunilor electorale în privința reabilitării termice a blocurilor din sector. În campania electorală RN a promis reabilitare gratuită pe toată perioada mandatului, dar în prezent cetățenii sunt nevoiți să plăteasca pentru realibiltarea termică a blocurilor, care se face cu bani împrumutați de la Banca Europeană de Investiții: peste 60 milioane Euro, bani ce vor trebui plătiți de cetățeni. De asemenea cetățenii trebuie să plăteasca și cele 8 milioane Euro doar consultanță în procesul reabilitării termice din sectorul 3, o sumă catastrofal de mare comparativ cu sumele practicate în domeniu.

4. Deturnarea de fonduri prin plata ilegală către anumite firme privilegiate a peste 8,5 milioane de euro în 2012, potrivit raportului Curţii de Conturi. Inspectorii spun că banii au fost daţi unor firme private, prin modificarea unor contracte. Banii plătiţi ilegal de Primăria Sectorului 3 reprezintă 95% din prejudiciul total produs la nivelul Capitalei. 

5. Distrugerea spațiului verde din jurul blocurilor, prin betonarea aleilor, scuarurilor, alveolelor, grădinilor din jurul celor peste 2000 de blocuri. Distrugerea a peste 5 hectare spațiu verde. 

6. Betonarea a peste 8000 de arbori și condamnarea acestora la moarte sigură prin folosirea unor lacuri chimice industriale de sufocare a acestora sau betonarea rădăcinilor. 

7. Comasarea școlilor și generarea unui proces amplu de înghesuire a elevilor și folosirea infrastructurii școlare pentru interesele de partid- vezi exemplul Sălii de Sport Elie Radu, redenumită Apollo.

8. Realizarea unor lucrări ilegale pe Bulevardul Unirii în valoare de 15 milioane Euro. 

9. Schimbarea inutilă a peste 5000 de banci de pe arterele sectorului cu noi bănci modulare, mult supradimensionate fată de nevoile reale.

10. Concesionarea parcurilor din sector și alocarea a peste 50 de milioane de euro pentru firma Cris Garden pentru suma modică de 6.500 Euro/an

11. Plata a 1,7 milioane de Euro pentru fântâna din fața Cinematografului Gloria, o investiție inutilă cât timp la 30 de metri se afla Parcul Alexandru Ioan Cuza.

12. Plata a peste 3 milioane de Euro pentru bordurile roșii de pe marile bulevarde: Camil Ressu, Nicolae Grigorescu, Th Pallady.

13. Ghetoizarea sectorului prin îngrădirea locurilor de joaca cu garduri de 2 metri.

14. Lipsa de transparență decizională față de cetățeni, întrucât nici un proiect aprobat de primărie nu a fost supus dezbaterii publice, conform legii.

15. Promovarea unor personaje supuse strict politic în functii de conducere în Primăria Sector 3, enumerând pe Constantin Mitache (administrator proiecte europene și vicepreședinte PSD), Octavian Ghețu (director economic, fost angajat al firmelor primarului), George Manciu (director utilități publice, membru PSD), Pencea Florentina (secretară Consiliu Local, prefect al Judetului Ilfov care a avizat dosarul de construcție a blocurilor lui Robert Negoiță care au luat foc).

16. Ignorarea sesizărilor cetățenilor, la care nu se răspunde conform legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile publice. 

17. Desfășurarea de lucrări fără autorizație de mediu în parcul Titanii, încălcându-se legea 24/2007 privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor”, se arată în petiția cetățenilor din Sectorul 3.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Robert Negoiță în război cu cetățenii Sectorului 3

  1. mai nou(de circa un an) Robert Negoita construieste prin interpusi blocuri in zone de case.in urma numeroaselor reclamatii raspunsul vine invariabil…. „este legal”.oare cine ar trebui sa verifice „legalitatea autorizatiilor acestor mastodonti construiti pe str.Drumul Malul Mierii 82-84?! intr-o zona linistita de case,in L1 se ridica blocuri de 5-6 nivele iar functionarii primariei sunt pusi sa „reglementeze” aceste ILEGALIATI.Alo D.N.A.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*