Robert Negoiţă are cele mai mari restanţe la bugetul de stat din lista datornicilor ANAF, de 232 milioane lei

robert negoita

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, se află în fruntea listei de persoane fizice cu datorii la stat publicate luni de ANAF, cu restanţe totale de aproape 232,07 milioane de lei, printre datornici numărându-se şi patronul clubului de fotbal CSA Steaua, George Becali, cu circa 4 milioane de lei, sumă pe care a contestat-o însă.

Fiscul a publicat luni lista cu datornici persoane fizice, care înregistrau restanţe de peste 1.500 lei la 31 martie. Pe listă figurează 187.230 debitori, care au de plată 3,4 miliarde lei, inclusiv din activităţi independente sau profesii libere. Din totalul acestora, Fiscul poate recupera la acest moment circa 2,3 miliarde lei.

Pe primul loc se regăseşte primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, cu o datorie la bugetul de stat de 83,18 milioane lei, la care s-au adăugat dobânzi şi penalităţi de 148,88 milioane lei, astfel că restanţa totală a urcat la 232, 07 milioane lei.

Omul de afaceri Theodor Berna, administratorul Tehnologica Radion, care a fost denunţătorul în dosarul fostului ministru de Finanţe Darius Vâlcov, trebuie să plătească statului 7,92 milioane de lei, din care 3,63 milioane lei reprezintă obligaţii principale şi restul acumulări de dobânzi şi penalităţi.

Finanţatorul clubului FC Steaua, George Becali, apare pe lista Fiscului cu obligaţii fiscale accesorii la bugetul de stat de 3,99 milioane lei, sumă pe care a contestat-o.

Totodată, omul de afaceri Silviu Prigoană are datorii la bugetul de stat de 3,62 milioane lei, la care s-au adăugat dobânzi de circa 350.000 de lei, ajungând la o sumă totală de achitat de aproape 3,97 milioane de lei. Afaceristul Cristian Ţânţăreanu, care deţine cartierul de lux Paradisul Verde din Corbeanca, datorează bugetului de stat aproape 2,72 milioane lei.

ANAF a publicat restanţele din obligaţiile fiscale pentru care s-a împlinit scadenţa sau termenul de plată, precum şi diferenţele de obligaţii fiscale principale şi accesorii stabilite prin decizie de impunere, chiar dacă pentru acestea nu s-a împlinit termenul de plată.

Fiscul anunţase că va publica listele la începutul lunii mai, dar a amânat publicarea pe motiv că în săptămâna 25 – 29 aprilie a crescut foarte mult numărul contribuabililor care au decis să îşi stingă datoriile sau să îşi clarifice situaţia fiscală.

„Nu aş spune că sunt liste ale ruşinii, oricine poate trece printr-o astfel de situaţie la un moment dat”, a declarat Doroş duminică, într-o emisiune la Digi24.

ANAF a publicat, în 3 mai, listele cu contribuabilii mijlocii lşi mari cu datorii  neplătite la stat.  Pe liste erau trecute 186 de companii mari cu datorii de 2,6 miliarde lei şi alte 2.486 de firme mijlocii, care trebuie să plătească Fiscului 3,8 miliarde lei.

În 11 mai, ANAF a publicat o nouă listă cu datornici la bugetul de stat şi la celelalte bugete publice, care cuprinde 144.829 de contribuabili mici şi instituţii publice cu restanţe mai mari de 10.000 lei la 31 martie 2016, valoarea datoriilor neplătite fiind de 77,1 miliarde lei (17,2 miliarde euro), din care 81% sunt considerate nerecuperabile de către Fisc.

„Această listă este o contrângere benefică şi pentru ANAF, şi pentru contribuabili. Pentru noi, pentru că avem ocazia să ne facem un bilanţ şi să ne curăţăm datele”, a mai afirmat Doroş.

LISTA POATE FI CONSULTATĂ AICI

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *