Ultimele Știri

Robert Negoiță a devenit noul rege al bordurilor

negoita robert

Primarul Robert Negoiță a devenit un rege al bordurilor și al kitsch-ului. Pe bulevardul Unirii putem observa cea mai oribilă amenajare stradală de pe raza municipiului București. 

Amestecătura de culori și lumini ne prezintă ansamblul incompetenței primarului Negoiță. Poate edilul nu se pricepe la culori, dar mărimea bordurilor sale l-ar face invidios și pe fostul edil al Capitalei, dl. Adriean Videanu.

Borduri imense și-au făcut apariția pe Bd. Unirii unele chiar și de 70 de cm înălțime. O bucată de ciment de peste jumătate de metru înălțime a fost turnată de la Piața Unirii până la intersecția cu Bd. Mircea Vodă, aparent fără nicio utilizare.

Totuși banul public trebuie să fie spoliat cumva, altfel cum s-ar putea explica anomaliile de pe Bd. Unirii? 

3

Firmele care se ocupă de execuţia lucrărilor de pe Bulevardul Unirii au fost sancţionate de mai multe ori. „ Pentru lucrările de amenajare şi reabilitare spaţiu verde de aliniament şi protecţie, precum şi separarea fluxurilor pentru circulaţia auto şi pietonală de pe Bulevardul Unirii, în perioada 2013 – 2014 s-au aplicat şase sancţiuni contravenţionale societăţilor care execută lucrările“, susţin reprezentanţii Primăriei Generale.

Administrația Domeniului Public Sector 3 (ADPB), dar și alte două firme contractate de Primăria Sectorului 3 au primit șase sancțiuni contravenționale pentru lucrările de amenajare de pe Bd. Unirii. Mai mult, ADPB, la care Primăria condusă de Robert Negoiță deține 97% din acțiuni, a primit amenzi în valoare de 210.000 lei (47.000 euro), pentru nerespectarea normelor de protecție a mediului și a spațiilor verzi în executarea lucrărilor de pe Bd. Unirii.

11

dsc_3948Reprezentanții Primăriei Capitalei susțin că unele construcții de pe Bd. Unirii sunt ilegale, deoarece nu au primit autorizație de construcție. 

Curtea de Conturi a descoperit că lucrările de pe bulevardul Unirii, realizate de Primăria Sectorului 3, din anul 2013, au fost realizate nelegal, întrucât lucrările aparţineau Primăriei Capitalei, fapt ce a cauzat un prejudiciu de peste 6 milioane de lei.

Din această sumă, peste 777.000 lei s-au cheltuit pentru amenajarea trotuarelor de pe bulevardul Unirii, unde a fost desfiinţată o bandă de spaţiu verde şi s-au pus pergole roz, mov şi albe. Curtea a sesizat că investiţia s-a făcut deşi artera era în administrarea Primăriei Capitalei nu a Primăriei Sectorului 3.

Curtea de Conturi a mai constatat că Primaria Sectorului 3 a decontat lucrări neexecutate, care erau, potrivit contractului, gratuite sau cheltuieli supradimensionate. Valoarea totală se ridică la aproximativ 5,5 milioane lei.

10

Lucrările de amenajare a bd-ului Unirii au început în 2013. În acel an, Consiliul local sector 3 a alocat pentru această lucrare 1,1 milioane euro. În 2014, aleșii locali au alocat încă 8,7 milioane de euro pentru acest proiect. 

Una din firmele contractate de Primăria Sector 3, VIGOHOTEL INVEST SRL, a fost amendată pentru lucrările executate, chiar executată silit. Această firmă specializată în domeniul hotelier a realizat lucrări de amenajare a spațiului public pe Bd. Unirii.

Oare cum a ajuns o firmă din domeniul hotelier să efectueze lucrări pe Bd. Unirii?  

Această companie este catalogată drept o firmă de țepari, iar sediul său de pe strada Rudului nr. 23 din Ploiești a fost pus la vânzare în anul 2014. 

vigo

Deși au fost constate zeci de ilegalități, nimic nu îl oprește pe edilul Sectorului 3. Muncitorii continuă de zor să instaleze borduri și ultimele plăci de marmură. Astfel, va fi definitivată monstruoasa operă a primarului Negoiță. 

Galerie Foto:

1

2

4

5

6

8

9

pietricele_57416100

dscn9953_08808800

dscn9963_96884700_14503900

bd_unirii_flickr_com_2_lusica1_63186700

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*