Ultimele Știri

Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2015

EVALUAREA NATIONALA

Ministerul Educaţiei Naționale a publicat rezultatele finale de la examenele de Evaluare Naţională. Listele cu notele finale ale absolvenţilor de clasa a VIII-a, obţinute după soluţionarea contestaţiilor, au fost făcute publice şi la avizierele şcolilor, dar şi online, pe edu.ro. Listele cu notele elevilor pot fi sortate pe fiecare judeţ în parte, în ordinea alfabetică a numelor absolvenţilor sau după media candidaţilor.

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională 2015 – după soluţionarea contestaţiilor – au fost publicat astăzi, 30 iunie 2015. Mediile obţinute de absolvenţii claselor a VIII-a la examenele Evaluării Naţionale contează în proporţie de 75 în admiterea la liceu, restul de 25% fiind media generală cu care au terminat gimnaziul.

Selectaţi judeţul pentru care doriţi să vizualizaţi listele/rapoartele disponibile:

Rezultate finale Evaluarea Națională 2015 – Listele complete cu note, pe județe:

Evaluarea Națională este compusa din trei examene scrise, cu durata de 2 ore fiecare, la disciplinele: Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă – în cazul elevilor care aparțin minorităților naționale. Primele rezultate, afișate vineri, au adus cea mai mare “promovabilitate” de când au fost introduse camere video în sălile de examen (2012) și până acum.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*