Ultimele Știri

Rezultate excelente, obținute de elevii români la olimpiadele internaţionale de Fizică şi Matematică! Aceștia s-au întors cu unsprezece medalii, dintre care două de aur

Elevii români s-au descurcat excelent la olimpiadele de Fizică și Matematică, întorcându-se cu 11 medalii, dintre care două de aur.

În perioada 11-17 iulie, în Elveţia, a avut loc cea de-a 47 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, elevii din echipa României obţinând aici cinci medalii, dintre care două de aur, se arată într-un comunicat remis duminică Mediafax.

„Medaliile de aur au fost câştigate de Ştefan Eniceicu şi Răzvan Radu , iar cele de argint de Robert Răveanu, Andrei Răduc şi Tudor Creţu. Cei cinci medaliaţi sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. La această competiţie au participat 450 de elevi din 90 de ţări”, se notează în comunicat.

Și elevii români care au participat la cea de-a 57 a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică, desfăşurată la Hong Kong, s-au întors cu cinci medalii de argint. Acestea au fost obţinute de Teodor Andrei Andronache, Ovidiu Neculai Avădanei, Ciprian Mircea Bonciocat, Alexandru Pascadi şi Ioan Laurenţiu Ploscaru, şi una de bronz, prin Tudor Plopeanu .

Olimpicii sunt elevi de la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti şi de la Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, delegaţia fiind însoţită de Radu Gologan, coordonatorul lotului internaţional şi preşedinte al Societăţii de Ştiinte Matematice din România şi de Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Matematică au participat 568 de elevi din 109 ţări, pe primul loc clasându-se echipa SUA. Prima ediţia a acestei competiţii internaţionale a avut loc în 1959 , în România, conform Mediafax.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*