Ultimele Știri

Rezervele valutare ale BNR au scăzut cu 1 miliard de euro, în luna iulie

banca nationala a romaniei

În cursul lunii iulie au fost înregistrate intrări de 763 milioane euro, reprezentând în principal modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, se arată într-un comunicat al BNR. Astfel, rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR), au scăut cu aproape un miliard de euro în luna iulie, de la 0,11 miliarde euro în iunie la 29,15 miliarde euro, ca urmare a plăţilor unei emisiuni de obligaţiuni a Ministerului Finanţelor Publice.

Plăţile efectuate în perioada ianuarie – iulie 2015 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, au totalizat aproximativ 6,44 miliarde de euro iar cele scadente până la finele anului însumează circa 1,13 miliarde de euro.

 Ieşirile s-au ridicat la 1,72 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care Banca Naţională a României a plătit circa 243 milioane echivalent euro precum şi rambursarea emisiunii de obligaţiuni denominată în euro a Finanţelor scadentă la 29 iulie 2015, în sumă de 925,7 milioane euro, capital şi dobândă.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, în condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale valoarea acesteia fiind de aproape 3,29 miliarde de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*