Ultimele Știri

Revoluționarii, scoși în stradă

Asociaţia 21 Decembrie 1989 ameninţă cu proteste de stradă după ce a fost evacuată din sediu. Astăzi a fost pusă în practică hotărârea judecătorească definitivă, venită după un proces ce a durat 16 ani. Revoluţionarii contestă legalitatea deciziei și spun că au făcut plângere la DNA.

La ora 9:45, patru maşini ale Jandarmeriei au venit pe strada Batiştei și au blocat circulaţia. Zeci de jandarmi au intrat în sediul Asociaţiei 21 Decembrie 1989. Este o decizie definitivă de evacuare a acestui sediu, care trebuie pusă în practică.

Reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 au ajuns o oră mai târziu. Spun că au aflat de la ziarişti că trebuie să evacueze sediul. „Deocamdată nu ne-au blocat accesul! E mare lucru!”, spune Teodor Mărieș, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Luna trecută, Asociaţia 21 Decembrie 1989 a depus o plângere la DNA, în care îi acuză de fals pe cei care au câştigat clădirea în instanţă. Revoluţionarii susţin că imobilul nu a fost naţionalizat, ci ar fi fost vândut de foştii proprietari. După 1989, clădirea a intrat în patrimoniul RAAPPS şi a fost dată în folosinţă Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

„Eu sunt în situaţia de a fi prezent aici fără niciun reprezentant al statului, iar ei vin şi spun că nu îi interesează reprezentanţii statului, se face inventar şi asta e! Mie îmi este foarte simplu să iau tot şi să mă duc, aşa cum am făcut acum 26 de ani, în faţă la Intercontinental, să blocăm şi asta e!”, a mai spus Teodor Mărieș.

Clădirea situată pe strada Batiştei, la numărul 24 A, a fost construită în anul 1900. Este considerată monument istoric şi a fost evaluată prin expertiză judiciară la aproape 14 milioane de lei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*