Ultimele Știri

Revoluționarii la Palatul Parlamentului: „Hoții!”, „Rușine!”, „DNA”

Mai mulți revoluționari, care au fost invitați, astăzi, să asiste la ședința Parlamentului organizată cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la evenimentele din 1989, au fost nemulțumiți că nu i-a lăsat nimeni să ia cuvântul și au făcut scandal.

Cei 14 revolutionari invitați de Petre Roman și care au fost prezenți în balconul sălii de la Palatul Parlamentului au fost profund dezamăgiți că la o asemenea ședință nu pot vorbi și ei alături de senatori și deputați în sala principală de plen. Printre aceștia se afla și un revoluționar în scaun cu rotile, care a fost trimis la etaj.

Aceștia au huiduit minute în șir și au scandat „Hoții!”, „Rușine!”, „Să mergeți la pușcărie!” sau „DNA!”. Unul dintre ei chiar a amenințat că se aruncă de la balcon, conform Realitatea TV. În urma acestor acțiuni, grupul de revoluționari a fost scos din plenul Camerei, iar după cateva momente de întrerupere a ședinței, aceasta a fost reluată.

Deputatul PNL, Petre Roman, a explicat că și-a dorit ca invitații să ia cuvântul de la tribună, dar regulamentul ședintelor comune ale Parlamentului nu permite acest lucru.

„Să nu blamăm ieșirea lor. Chiar nepotrivită, este una sinceră. În momentul în care eu m-am adresat lor din nou, s-au conformat și au plecat”, a declarat Petre Roman.

Unul dintre cei mai vocali revoluționari era Gheorghe Zainea, cel care a fost arestat în 21 decembrie, dus la Jilava, bătut, torturat, iar cel de-al doilea Dumitru Dincă, care a fost la baricadă până în momentul când s-a dezlanțuit măcelul împotriva lor.

„Noi ca dvs putem să fim, dvs nu puteți ca noi. V-ați bătut joc de noi și va bateți joc de noi”, le-a strigat Dumitru Dincă parlamentarilor de pe holul Palatului Parlamentului.

La ședinta solemnă dedicată Revoluției din 1989 au participat și membrii Guvernului Ponta 4.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*