Ultimele Știri

Revoluţionarii fac greva foamei în Guvern

Revoluţionarii au organizat luni un miting de protest în faţa sediului Partidului Social Democat de pe bulevardul Kiseleff, apoi au plecat în marş către Guvernul României. 

Revoluţionarii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit drepturile de mai bine de trei ani. În urma aprobării unei erate de către Guvernul Ponta, revoluţionarii care, în decembrie 1989, au mobilizat şi condus grupuri de oameni, construind şi menţinând baricade împotriva forţelor regimului comunist, vor fi obligaţi să obţină noi certificate prin care să ateste că au avut “un rol determinant” la Revoluţie, pentru indemnizaţii, a decis Guvernul. Pentru aceasta, Guvernul a introdus un nou titlu de revoluţionar, cel de “Luptător cu Rol Determinant”.

Această acţiune a guvernului i-a scos pe revoluţionari în stradă. În urma protestului, doi reprezentanţi ai revoluţionarilor, Dumitru Dincă şi Gadină Constantin au fost invitaţi la discuţii. Cei doi revoluţionari au anunţat  că au intrat în greva foamei şi că nu vor părăsi Palatul Victoria până nu vor discuta cu premierul Victor Ponta. 

Guvernul a mai modificat şi modul de prezentare a Revoluției. Este eliminată expresia „revoluție antitotalitară”

În sprijinirea noului titlu de revoluţionar, Guvernul a decis să modifice şi modul de prezentare a Revoluţiei, din primul articol din Legea revoluţionarilor, şi să nu mai fie utilizată sintagma ”Revoluţia română din decembrie 1989, declanşată prin revolta populară de la Timişoara, continuată în Bucureşti şi în alte localităţi ale ţării şi transformată în revoluţie antitotalitară, sprijinită de armată, care a condus la căderea regimului comunist şi la instaurarea democraţiei, constituie un moment crucial în istoria României”, ci o altă sintagmă potrivit căreia “Revoluţia Română din Decembrie 1989, declanşată prin revolta populară de la Timişoara, continuată în municipiul Bucureşti şi în alte localităţi ale României, unde revoltele cetăţenilor români au fost reprimate de forţele de ordine şi s-au soldat cu morţi, răniţi sau arestaţi, a condus la dobândirea libertăţii şi la instaurarea democraţiei în România, constituie un moment crucial în istoria ţării”.

Titlurile vor fi acordate doar pentru cazurile în care solicitantul este posesor al certificatului şi titular al brevetului de atestare a titlului acordat de preşedintele României, prin decret prezidenţial.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*