Ultimele Știri

Revoluția roș-albastră nu a mai avut loc. Fanii FCSB s-au făcut de râs

Fanii echipei patronate de Gigi Becali anunțau o manifestație de amploare în toată țara, în scopul de a demonstra cine este adevărata Steaua. Totul a ieșit cum nu se poate mai prost, la revoluția roș-albastră participând doar câteva zeci de persoane. 

Cincisprezece fani roş-albaştri s-au adunat în Parcul Traian din faţa Prefecturii Bihor, din centrul municipiului Oradea, purtând fulare, eşarfe şi fanioane cu însemnele şi culorile echipei Steaua Bucureşti. Oamenii având vârste diferite, de la de la tineri şi până la pensionari, au povestit despre istoria clubului dar şi despre conflictul dintre Armată şi Gigi Becali.

Unii dintre protestatari s-au declarat mâhniţi de numărul mic al steliştilor orădeni care au ieşit în stradă, criticându-i pe cei care se declară fani ai echipei dar care nu sunt alături de ea în momentele grele. „Nu am venit aici pentru Gigi Becali sau pentru Armată. Am venit aici pentru că Steaua este numai una. Am ieşit în stradă pentru că echipa care joacă acum în Liga I, indiferent de cine este patronată, este echipa care a continuat istoria celei care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni, în 1987 Super Cupa Europei şi tot palmaresul. Nu putem rupe o echipă în două(…) Armata în 2003 şi dat copilul spre adopţie şi acum în 2017 vrea să îl ia înapoi că vede că îi generează bani” a spus unul dintre protestatari.

La Constanţa, pe platoul din faţa Prefecturii s-au strâns doar opt fani. Aceştia au stat câteva zeci de minute în ploaie, după care au plecat la casele lor.

Potrivit gsp.ro, la Râmnicu Vâlcea au fost prezenţi la miting aproximativ 30 de suporteri. 

La Lugoj au manifestat şase fani, iar la Sibiu şapte. 

Conform sport.ro, la Braşov au participat la miting zece suporteri şi la Iaşi au fost 14 fani.

Suporterii au avut autorizaţie de protest în faţa prefecturilor pentru intervalul orar 11.00 – 15.00.

În data de 21 decembrie 2016, Curtea de Apel Bucureşti i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF).

La 17 ianuarie, finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat că a înregistrat trei nume la Registrul Comerţului pentru societatea care administrează echipa sa de fotbal – FCSB, Fotbal Club Sport Bucureşti şi Fotbal Club Sporting Bucureşti.

La sfârşitul lunii ianuarie, Gigi Becali declara că suporterii stelişti vor organiza manifestaţii în toată ţara, la 25 februarie, pentru a protesta faţă de acţiunile MApN şi CSA Steaua împotriva clubului său.

Proteste urmau să aibă loc în 35 de judeţe sub sloganul “Unica Steaua e acum în Liga I”. Organizatorul manifestaţiei, Cătălin Biriş, afirma în urmă cu câteva zile la Digi Sport că fanii cer intervenţia prim-ministrului, ministrului Apărării şi ministrului Justiţiei în cazul FC Steaua şi că se aşteaptă ca la miting să participe cel puţin 15.000 de suporteri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*