Ultimele Știri

Revoluţia din Hong Kong dispersată de poliţie şi neînţelegeri

Hong Kong-ul reîncepe să intre în normalitate după o săptămână de foc. Protestele au fost înnăbuşite de o intervenţie în forţă a ploiţiei şi din cauza divizării maselor de protestatari.

Protestatarii se pare că nu au mai ajuns la un numitor comun şi asta se poate observa foarte bine în stradă, astăzi mai protestau doar câteva sute de tineri. Această divizare se pare că a fost realizată cu ajutorul mafiei chineze deşi autorităţile au negat acest lucru.

În cartierul Admiralty, în care se aflau în continuare doar câteva sute de manifestanţi, funcţionari de la sediul Guvernului, inaccesibil începând de vineri, au putut reveni la serviciu.

Un grup de protestatari continuă să blocheze intrarea în complex, prin baricade, dar permiteau intrarea. „Sunt fericită că manifestanţii au deschis o trecere astăzi (luni)”, a declarat o angajată. „Trebuie să muncesc”, a adăugat ea. Alta a spus că-i susţine pe manifestanţi, dar „după serviciu”.

Şeful Executivului de la Hong Kong Leung Chun-ying, căruia manifestanţii îi cer demisia, i-a îndemnat să permită întoarcerea la post a celor aproximativ 3.000 de funcţionari.

El a sugerat ipoteza unei intervenţii a poliţiei, declarându-se pregătit să „adopte toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice”, dar fără să-i ameninţe în mod explicit pe manifestanţi cu evacuarea în cazul în care nu se conformează.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*